Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Recepte: Franču sīpolu zupa

Franču sīpolu zupa, Photo by sheri silver on Unsplash

Franču sīpolu zupa, Photo by sheri silver on Unsplash

Kad gribas pārsteigt mīļoto vai mājiniekus ar savām pavārprasmēm, pagatavo Franču sīpolu zupu! Lai arī var šķist, ka to ir grūti pagatavot, patiesībā, sekojot Rimi pavāru norādēm, nemaz tik sarežģīti tas nav. Toties cik izsmalcināta garša! Būsi apbērta ar komplimentiem!

Nepieciešams:

  • Olīveļļa, 1 ēd.k.
  • Sīpoli, 6 gab.
  • Brūnais cukurs, 2 ēdamk.
  • Vorčesteras mērce, 1.5 tējk.
  • Ķiploks, 2 daiva (-s)
  • Sviests, 1 ēd.k.
  • Milti, 2 ēd.k.
  • Protvīns vai šerijs, 200 ml
  • Buljons, 1.5 l
  • Svaigs timiāns, 2 zariņi
  • Lauru lapa, 1 gab.
  • Melnie pipari un sāls pēc garšas
  • Grauzdēta franču bagete, 16 šķēles
  • Edames siers (rīvēts), 230 g
  • Mocarella siers (rīvēts), 230 g

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Tev var noderēt info, kā bez asarām sagriezt sīpolu. Sīpolus ievieto katlā uzkarsētā olīveļļā. Pievieno brūno cukuru un vorčesteras mērci, visu samaisa un sautē līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pēc tam pievieno sakapātu vai caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku. Katlā esošo saturu samaisa, pievieno sviestu un miltus, visu atkal kārtīgi samaisa. Pievieno vīnu, buljonu, timiānu, lauru lapu, piparus un sāli un visu vāra. Kad zupa gatava, izņem timiāna zariņus un lauru lapu, salej karstumizturīgos traukos, uzliek grauzdētu maizes šķēli un abu veidu sierus. Traukus ievieto cepeškrāsnī, līdz izkūst siers.

Pagatavo arī:

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...