Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Recepte: gaileņu, kartupeļu, kūpinātas gaļas sacepums. Mēli var norīt!

Gaileņu, kartupeļu, kūpinātas gaļas sacepums, Image by RitaE from Pixabay

Gaileņu, kartupeļu, kūpinātas gaļas sacepums, Image by RitaE from Pixabay

Gaileņu, kartupeļu, kūpinātas vistas sacepums ir tik gards, ka mēli var norīt! Šī ir lieliska recepte sātīgām vakariņām tieši gaileņu sezonas laikā!

Nepieciešams:

  • Gailenes, 400 -500 g
  • Kartupeļi, 1kg
  • Kūpināti vistas šķiņķīsi, 5gb vai kūpināts cūkas šķinķis, 400g
  • 1 liels sīpols
  • Sviests, 45g (apmēram ¼ no paciņas)
  • Saldais krējums, 100 g
  • Rīvēts siers, daudzums pēc vēlēšanās
  • Garšvielas – sāls, pipari un citas pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Notīra un noskalo gailenes, noliek apžūt.

Nomizo un novāra kartupeļus līdz puscietai konsistencei (tie nedrīkst būt mīksti, lai neizjuktu), pēc tam sagriež šķēlēs. Otrs variants - mizotus, nevārītus kartupeļus sagriež plānās šķēlītēs.

Gaļu sagriež mazos gabaliņos, sīpolu – mazos kubiciņos, un to visu kopā apcep, pievieno sagrieztas gailenes un garšvielas pēc garšas. Cep līdz šķidrums no gailenēm parkstiski iztvaikojis, pievieno sviestu. Ja pannā ir pietiekami daudz tauciņu no, piemēram, kūpiātas cauraudzītes, sviestu nav nepieciešams pievienot.

Augstā cepamtraukā kārtām liek kartupeļus, kurus apkaisa ar sāli, un gaļas – sēņu sacepumu. Pēdējo kārtu liek kartupeļus, pārlej ar saldo krējumu, liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, 200C temperatūrā, 30 – 50 minūtes, atkarībā no tā, vai izmantoti pusvārīti vai svaigi kartupeļi. Ik pa laikam pārbauda gatavību un beigās pārkaisa sieru, apcep vēl 3 – 5 minūtes. Labu apetīti!

Vēl viens veids, kā pagatavot šo sacepumu, ir apcepot gailenes un sīpolus, bet sagrieztu gaļu kārtot atsevišķi – kā kārtu.

Noteikti izmēģini visus veidus šim sacepumam, jo katrs ir savādākas struktūras un ar nedaudz citādākām izteiktajām garšas niansēm!

Lasi arī:

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...