Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Recepte: Spāņu našķis Čurros

Čurros, Image by Zozz_ from Pixabay

Čurros, Image by Zozz_ from Pixabay

Kārojas neparastu našķi? Vai esi ēdis spāņu pončikus Čurros? Ja jā, tad nav ko piebilst – skaidrs, ka noteikti gribi vēl. Ja neesi vēl ēdis šo gardumu, lūk, kā to pagatavot!

Nepieciešams:

Čurros mīklai:

  • ½ vaniļas pāksts sēklas
  • Piens, 250 ml
  • Ūdens, 125 ml
  • Sviests, 6 ēd.k.
  • Cukurs, 1 ēd.k.
  • Sāls, 1 tējk.
  • Milti, 120 g
  • Olas, 3 gab.
  • Eļļa fritēšanai, 3l

Šokolādes mērcei:

  • ½ vaniļas pāksts sēklas
  • Saldais krējums, 240 g
  • Brūnais cukurs, 5 ēd.k.
  • Kakao, 1 ēd.k.
  • Kafija, 1 ēd.k.
  • Sāls, ½ tējk.
  • Melnā šokolāde, 90 g

Pārkaisīšanai:

  • Cukurs, 200 g
  • Kanēlis, 1 ēd.k.

Pagatavošana:

Šokolādes mērce:

Nelielā katliņā ielej saldo krējumu, kā arī pievieno cukuru, kakao, kafiju, sāli un vaniļas pāksts sēklas. Visu karsē un nelielas uguns, nemitīgi maisot, apmēram 4 minūtes līdz izkūst cukurs un visas sastāvdaļas vienmērīgi izmaisījušās. Pēc tam virumu noņem no plīts un tajā iemaisa šokolādi līdz tā izkūst, un liek atdzist siltā vietā.

Čurros:

Atsevišķā katlā uzsilda pienu kopā ar sviestu, vaniļas pāksts sēklām un cukuru. Silda līdz piemajiem burbulīšiem. Ieber miltus un intensīvi maisa apmēram pusminūti līdz viendabīgai masai. Masai ļauj atdzist un pēc tam pa vienai iemaisa olas. Kad mīkla gatava, to ieliek konditorejas maisiņā un izspiež apmēram 15cm garas strēmelītes, kuras ievieto katlā ar vārošu eļļu (līdz 180C). Čurros cep zeltainus no visām pusēm, aptuveni 2 – 3 minūtes no katras puses.

Siltus čurrosus pārkaisa vai apviļā kanēļa un cukura maisījumā. Pasniedz ar karstu šokolādes mērcīti.

Lūk, vēl dažas gardas receptes:

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...