Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sērpiepes karbonādes

Parastā sērpiepe jeb vistas sēne ir ne tikai ļoti garda, bet arī veselīga, Latvijā bieži sastopama sēne, kas ir īpaši iecienīta veģetāriešu ēdienkartē, jo aizstāj vistas gaļu. Visvienkāršākais veids, kā to pagatavot, ir cept sērpiepes karbonādes.

Kur meklēt sērpiepi

Sērpiepes aug uz lapu koku stumbriem. Atkarībā no koksnes, uz kuras tā uzaugusi, mainās tās garšas nianses. Uz ozola augusi sērpiepe būs nedaudz rūgtena, bet uz bumbierēm – pat saldena. Ēdamas ir jaunās, vēl mīkstās sērpiepes, kas nav paspējušas pārkoksnēties. Īstais šīs sēnes ievākšanas laiks ir maijs un jūnijs. Tās ir viegli nogriežamas un sulīgas, dzeltenas krāsas piepes, kas nogriežot izteikti smaržo pēc sēnēm.

Sērpiepes karbonādes pagatavošanas veids

Noskalotu sērpiepi gatavo tieši tāpat kā vistas gaļu. Karbonādēm piepi sagriež un izklapē, apviļā miltos, olā un cepj sviestā vai eļļā zeltaini brūnas kā parastās karbonādes, pievienojot sāli, piparus vai jebkuras iecienītās garšvielas. Pievienojot zivīm paredzētās garšvielas, veidojas maiga laša piegarša.

Ko vēl gatavot no sērpiepes

Šo unikālo sēni var izmantot praktiski ikvienā receptē, kurā vēlas aizstāt vistas gaļu. Sērpiepi samaļot var gatavot mērces un kotletes. Pagatavojams ir pat gulašs, kā arī tā ir vārāma zupās.

Izmēģini arī citas neparastas un gardas receptes, kas ir aktuālas tieši pavasarī:

- Murķeļu jeb lāčpurnu recepte

- Fritētu pieneņu ziedu recepte

- Ceriņziedu, nātru un piparmētru sīrupi

- Priežu čiekuru sīrupa recepte

- Pieneņu medus recepte

Sērpiepe, Pixabay

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие советы

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas