Šādi pagatavotu kāpostu Tu vēl nebūsi ēdis. Pikantie kāpostu plācenīši ar ķiploku mērci garšo vienkārši satriecoši! Turklāt, šāda ēdiena pašizmaksa ir gana lēta un lieliski noder arī veģetāriešu recepšu krājumā.
Nepieciešams:
- 750 g kāposts
- 2 sīpoli (vidēja izmēra)
- 2 olas
- 0,5 ēdamkarotes sasmalcināti (izspiesti vai blendēti) ķiploki
- ½ glāze milti
- 1 tējk. sāls
- ½ tējk pipari
- 1 tējk. timiāns (pēc izvēles)
- 1 tējk. sasmalcinātu sarkano piparu vai paprikas pulveris (ja nevēlies pikantus, nelieto sarkanos piparus)
- Eļļa cepšanai
Ķiploku mērce:
- ½ glāze bezpiedevu jogurta
- ½ tējk. smalcināti ķiploki
- ¼ tējk. sāls
- ½ ēd.k. citrona sula
- ½ tējk. pētersīļu pulvera
Pagatavošana:
Kāpostam izgriež kacenu un sagriež smalkās šķēlītēs. Sagriezto kāpostu ievieto katlā, pārlej ar ūdeni un sautē 10 minūtes. Kāpostus iztecina caurdurī, izspiež lieko ūdeni un atstāj, lai notekas.
Sagriež gabaliņos sīpolus, nedaudz apcep un pievieno smalcinātu ķiploku, sacep līdz paliek zeltaini brūni.
Kāpostu stingri nospiež un pievieno saceptajiem sīpoliem, pievieno olas un pārējās garšvielas. Ja mīkla ir pārāk šķidra, pievieno 1 līdz 2 ēdamkarotes miltu. Veido plācenīšus un cep sakarsētā eļļā zeltaini brūnus no abām pusēm. Plācenīšus novieto uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Pikantos kāpostu plācenīšus ēd kopā ar ķiploku mērci, kuru pagatavo, sajaucot visas minētās sastāvdaļas. Mērci vari pagatavot stundu pirms plācenīšu cepšanas un uzglabāt ledusskapī, tad tās garša būs piesātinātāka.
Ja Tev negaršo ķiploku mērce, tad vari izmantot jebkādu citu mērci, piemēram, kečupu vai čili mērci, vai kaut vai skābu krējumu.
Lasi arī:
- Kāpostu tīteņi – recepte
- Recepte: Belaši
- Sautēti svaigie kāposti – vecmāmiņas recepte
- Krāsnī cepts ziedkāposta steiks!
Kāposts, foto by betexion, pixabay.com