Foto: ekrānšāviņš no madara.martini/Instagram kolāža:1188.lv
Mīkstas, sulīgas un ārkārtīgi gardas! Tādas noteikti ribiņas, ja izmēģināsi šo recepti. Neuztraucies – ribiņu pagatavošana nav ārkārtīgi sarežģīta – sarežģītākais būs paciesties līdz ēdiens būs gatavs. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @madara.martini!
Nepieciešams:
- 600g cūkas ribiņas
- 4 ķiploki (sakapāti)
- 3 ēdk. zivs mērces (fish sauce)
- 1 ēdk. melnie pipari
- 2 ēdk. eļļa
- 2 ēdk. cukura
- 400ml vistas buljona
- 1 ēdk. zivs mērces
- 1 ēdk. tumšās sojas mērces (ja izmantojat parasto sojas mērci vai šo vispār neliekat, tad pievienojiet vēl nedaudz sāls)
Cūkas ribiņas sagriež šķēlēs – aptuveni pirksta resnumā – sanāk pie katras ribas uztaisīt iegriezumu.
Gaļu uz 15 minūtēm liek mērcēties sālsūdenī, pēc tam šķidrumu nokāšs un noskalo sāli.
Bļodā sajauc visas marinādes sastāvdaļās – tai pievieno ribiņas un atstāj kādas 20 minūtes marinēties.
Ņem katlu, tajā ielej eļļu un pievieno cukuru – maisījumu karsē uz vidēji karstas liesmas līdz izveidojas cukura karamele.
Katlā ar karamelizēto cukuru ieber ribiņas un cep 10 minūtes – līdz tās paliek brūnas.
Visam pievieno buljonu, zivs mērci un sojas mērci. Visu samaisa.
Liek virsū vāku, pavāra. Ja pa virsu rodas putas – tās ar karoti noņem.
Vāra kopā 30 minūtes. Pēc tam noņem vāku un ļauj, lai šķidrums iztvaiko un paliek vien gaļa mērcē.
Ribiņas pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Svaigumam ēdienu var pārbērt ar lociņiem.
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Vistas rullīši rīvmaizē ar siera vidiņu
Foto: ekrānšāviņš no madara.martini/Instagram kolāža:1188.lv