Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Aromātisks burkānu–riekstu sīrups – ideāls kafijai, desertiem un pankūkām

Foto: Canva.com

Foto: Canva.com

Vai esat kādreiz domājuši, ka no burkāniem var pagatavot sīrupu? Izrādās – var, un tas ir tik aromātisks, ka kļūst par īstu pārsteigumu pat pieredzējušiem gardēžiem. Šis sīrups apvieno burkānu maigo saldumu, riekstu kraukšķīgo raksturu un siltu kanēļa aromātu, radot perfektu piedevu gan kafijai un tējai, gan desertiem, pankūkām un pat brokastu putrām. Viegli pagatavojams un lieliski uzglabājams, tas kļūs par mīļu virtuves "slepeno sastāvdaļu".

Sastāvdaļas:

  • 1/2 burkāna vai viens mazs burkāns
  • Sauja riekstu (pekanrieksti vai valrieksti)
  • 200 g brūnā cukura
  • 1 kanēļa standziņa
  • 140 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet burkānu un sagrieziet to pusriņķos.
  2. Riekstus nedaudz sakapājiet.
  3. Katliņā apvienojiet burkānu, riekstus, ūdeni, cukuru un kanēļa standziņu.
  4. Uzkarsējiet uz vidējas uguns, līdz masa sāk vārīties, tad samaziniet siltumu un vāriet 15 minūtes.
  5. Noņemiet no uguns, pievienojiet vaniļas ekstraktu un ļaujiet ievilkties vēl 20 minūtes.
  6. Izlejiet masu caur sietu – tam jābūt viegli sīrupainam, ne pārāk biezam.

Ieteicams uzglabāšanas laiks ledusskapī – līdz 6–7 dienām. Saldētavā – porcijās silikona formiņās – ideāli nākotnei.

Lasi arī!

Ideja ātrām brokastīm – zeltaini franču tosti ar sieru

Smiltsērkšķu tiramisu –latviska, atsvaidzinoša deserta versija

Karamelizētie ziemas riekstiņi – kraukšķīgs našķis un ideāla dāvana Ziemassvētkos

Foto: Canva.com

Foto: Canva.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas