
Burkānu - tomātu krēmzupa. Foto:1188.lv
Krēmzupas ir sātīgs, sildošs un ļoti garšīgs
ēdiens, kura pagatavošana neprasa nedz daudz laika, nedz iemaņu. Burkānu –
tomātu krēmzupa lieliski garšos gan maziem, gan lieliem ēdājiem.
Nepieciešams (6 porcijām):
4 lieli burkāni
4 ķiploka daiviņas
1 sīpols
3 bundžas konservētu tomātu savā sulā
Olīveļa
Sāls
Saldās paprikas pulveris
5 piparu maisījums
Tobasco mērce
Cukurs
1 paciņa saldā krējuma.
Pagatavošana:
Burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež gabaliņos. Katliņā ielej olīveļļu un apcepj sagrieztos dārzeņus, līdz tie kļuvuši viegli brūni. Visu pārlej ar ūdeni un līdz burkāni mīksti. Pievieno gabaliņos sagrieztos konservētos tomātus un visu vāra vēl 15 minūtes. Visu sablenderē. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, kā arī ēdamkaroti saldās paprikas pulveri, nepilnu tējkaroti Tobasco mērci un šķipsniņu cukura. Pievieno saldo krējumu. Visu rūpīgi izmaisa. Pasniedz a rīvētu Macarellas sieru un maizes grauzdiņiem.
Izmēģini arī :
Skābo kāpostu zupa ar konservētiem tomātiem

Burkānu - tomātu krēmzupa. Foto:1188.lv