Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Gaileņu mērce bez kļūdām – šefpavāra Sirmā zelta padomi

Atklāta veiksmes atslēga uz izcilu gaileņu mērci

"Gaileņu mērce – tāpat kā rasols – ļoti diskutabla tēma!" zelta vārdi no šefpavāra Mārtiņa Sirmā jeb Dr. Sirmā, kurš steidz talkā ar vienkāršiem padomiem, lai katra maltīte izdotos lieliska. Šajā reizē viņš ķēries klāt Lindas Abu Meri gaileņu mērcītei un atzīst – katram ir tā sava īpašā recepte, ko vienmēr izmantot. Taču šoreiz Sirmais labprāt dalīsies ar padomiem, kā panākt, ka mērce saglabā visu vērtīgo no sēnēm. Atceries – visas sastāvdaļas vari atrast veikalā RIMI!

Lūk, viņa galvenie padomi:

  • Gailenes nevajag sagriezt smalki – tās labāk saplēst ar rokām, atstājot palielos gabaliņos, jo "Tad notiek viens process, ka tu gailenēm daļēji pazaudē garšu. Gailene, ja tu viņu patausti, ja tu viņu izspiestu sulā, tur iznāktu ļoti daudz sulas ārā. Tad, ka tu viņu sutini – tā garša vienkārši izvārās."
  • Vai gailenes jāmazgā? Ja uz tām ir smiltis, tad, jā – savādāk no mazgāšanas nav nekādas jēgas, jo, tās mazgājot, sēnes piesūcas ar lieko ūdeni un tādējādi pazaudē savu garšas intensitāti. (Atceries – lieliskas sēnes var nopirkt arī veikalā)
  • Sākot mērci gatavot, pirmais ir gailenes kārtīgi apcept. Sakarsē pannu, uzlej eļļu "mazliet vairāk nekā gribētos", uzsildi to kārtīgi. Sēnes liec uz pannas pakāpeniski un vien tad, kad tā ir patiešām karsta. "Lielākā problēma, ka visi tās sēnes uzreiz iemauc iekšā un tad ir sautējums. Tā garša ir tieši apceptajā sēnē," skaidro Sirmais.
  • Sāli liec vien pašās beigās, jo savādāk tā izsūks visu mitrumu no sēnēm.
  • "Pārdozē" sviestu – Sirmais aicina nebaidīties no sviesta daudzuma mērcē – šī ir sastāvdaļa, kas visas garšas "savilks kopā". Saldais krējums būs vien mērces konsistencei, tagad vari pievienot arī garšvielas.

Kā soli pa solim mērci gatavi Dr. Sirmais – skaties video!

Ņem vērā arī šos Mārtiņa Sirmā padomus:

Terijaki mērce mājas apstākļos – vienkārši, aromātiski un patiesi gardi

Mārtiņš Sirmais iesaka: kā izcept kraukšķīgas un izcilas kartupeļu pankūkas

Kā auksto zupu padarīt neaizmirstamu – šefpavāra Sirmā noslēpumi

Foto: Margarita Gudže

Foto: Margarita Gudže

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas