
Ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram
Šī recepte atdzīvina bērnības atmiņas ar savu maigo un aromātisko garšu, kas saglabājusies no vecmāmiņas virtuvēm. Mājās gatavots īriss ir ideāls našķis, kas apvieno vienkāršību un siltumu, kas atgādina bērnību. Citas tikpat lieliskas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!
Nepieciešams:
- Skābais krējums (400g)
- Cukurs (400g) jeb proporcija 1:1.
- Sviests 40g.
Pagatavošana:
Katliņā liek skābo krējumu, pievieno cukuru un karsē uz mazas uguns apmaisot 25–40min. Pēc pirmajām 7–10 minūtēm masa sāks “kāpt” no katliņa, tāpēc īpaši pieskatām!
Ja vēlamies īrisu – kad masa ir gaiši brūna, pievienojam sviestu, iemaisām un masu lejam ietaukotā vai ar pārtikas plēvi izklātā trauciņā, bet ja gribas cietu karameli, pakarsē ilgāk, līdz tā kļūst dzintara nokrāsā, tad pievieno sviestu un pārlej veidnītē.
Izmēģini arī:

Ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram