Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kā pagatavot perfektas mājas karameles – recepte, kas jāzina katram

salsunpipari/Instagram

salsunpipari/Instagram

Ja gribas iepriecināt kādu ar pašu gatavotu našķi, šī karameļu recepte ir īsts favorīts. Konfektes izdodas saldas, krēmīgas, bagātīgas un patīkami karamelizētas, bet slepenā sastāvdaļa – Himalaju rozā sāls – piešķir garšai īpašu dziļumu. Pagatavošana ir vienkāršāka, nekā varētu šķist, un rezultāts noteikti pārspēj nopērkamos saldumus. Tā ir recepte, ko vērts nodot tālāk no paaudzes paaudzē.

Receptes autors atgādina: pilnā versija un video atrodama "Instagram" profilā Sālsunpipari.

Sastāvdaļas:

  • 225 g sviesta
  • 397 g iebiezinātā piena
  • 320 g kukurūzas sīrupa
  • 400 g brūnā cukura
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 tējk. Himalaju rozā sāls

Pagatavošāna:

  1. Katliņā izkausē sviestu un pievieno iebiezināto pienu, kukurūzas sīrupu un brūno cukuru.
  2. Masu karsē, līdz tā sāk burbuļot, un turpina vārīt, līdz tā sasniedz 113–118 °C – zemāka temperatūra dos mīkstāku karameli, augstāka – stingrāku. Kad karamele gatava, tai iecilā vaniļas ekstraktu un sāli.
  3. Masu pārlej traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, pārkaisa ar šķipsniņu sāls un ļauj sacietēt vismaz divas stundas.
  4. Pēc tam karameli sagriež nelielos gabaliņos un ietina papīra strēmelēs kā konfektēs.

Uzglabāt iespējams līdz 3 nedēļām istabas temperatūrā vai līdz 3 mēnešiem saldētavā.


Lasi arī!

Olgas Rajeckas izdevīgā kraukšķīgās vistas krūtiņas recepte

Ātra un vienkārša aromātiskas medus piparkūku mīklas recepte

salsunpipari/Instagram

salsunpipari/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas