Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Klasiskā franču sīpolu zupa, kas sildīs dvēseli

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šī nav vienkārša sīpolu zupa – tas ir īsts kulinārais ceļojums uz Parīzi! Ar bagātīgu buljonu, karamelizētiem sīpoliem un vieglu konjaka pieskārienu šī zupa ir ideāls sabiedrotais vēsā rudens vakarā. Noslēgumā to rotā kraukšķīga, siera pārklāta maizes šķēle, kas izcepas zeltaini brūna. Šī zupa ir kā silts apskāviens, kas silda no iekšpuses.

Nepieciešams 2 porcijām:

  • 50 g sviesta;
  • 20 ml konjaka;
  • 8 sīpoli;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 300 ml baltvīna;
  • 1 l dārzeņu vai liellopa buljona;
  • 4 timiāna zariņi;
  • 1 sauja lauru lapu;
  • baltmaize vai franču bagete;
  • 100 g Šveices siera vai cietā siera;
  • eļļa cepšanai;
  • sāls, melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sīpolus sagriež plānos pusapļos (mēnestiņos), ķiploku smalki sakapā. Katlā uzsilda eļļu un liek fritēties timiānu un lauru lapas. Pievieno sviestu, pakāpeniski arī sīpolus un ķiplokus un pasautē uz nelielas uguns. Tad pievieno baltvīnu un turpina sautēt 10 minūtes. Pielej buljonu un atstāj uz mazas uguns sutināties stundu. Kad zupa savārījusies, pievieno konjaku.

Zupu lej siltumizturīgos traukos, pāri liek maizes šķēli ar rīvētu sieru. Traukus ievieto cepeškrāsnī 180 grādos un atstāj, līdz siers izkusis un zeltaini brūns.

Izmēģini arī:

Recepte: Sildoša siera zupa rudenim

Recepte: Tomātu krēmzupa ar garnelēm

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas