
Foto: ekrānuzņēmums no marriedtobbq/Instagram
Šie olu salāti ir krēmīgi, pikanti, atsvaidzinoši un pilni ar garšas niansēm. Ideāli gan sviestmaizēm, gan kā uzkoda uz galda. Ideja, kā apēst daudzās Lieldienu olas!
Nepieciešams:
- 12 cieti vārītas olas;
- ½ glāze majonēzes;
- 1 ēdamkarote dzeltenās sinepes;
- Šķipsniņa Vorčesteras mērces;
- 1 ēdamkarote marinētu diļļu gurķu sulas;
- 1 tējkarote svaigi spiestas citrona sulas;
- ½ tējkarotes sīpolu pulvera;
- ½ tējkarotes ķiploku pulvera;
- ½ tējkarotes kūpinātas paprikas;
- ½ tējkarotes maltu melno piparu;
- ¼ tējkarotes sāls;
- 1 ēdamkarote asās mērces (piemēram, Sriracha vai Frank’s RedHot);
- 1 ēdamkarote smalki sakapātu diļļu;
- 1 ēdamkarote smalki sakapātu lociņu;
Pagatavošana:
Sāc ar olām: uzmanīgi atdali dzeltenumus no baltumiem. Baltumus smalki sakapā un liec lielā bļodā.
Dzeltenumu burvība: dzeltenumiem pievieno majonēzi, sinepes, Vorčesteras mērci, gurķu un citrona sulu, visas garšvielas un aso mērci.
Samaisi līdz krēmīgumam: izmantojot dakšiņu, saspaidi dzeltenumus un sajauc, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa.
Apvieno: pievieno dzeltenumu krēmu sakapātajiem baltumiem un kārtīgi, bet saudzīgi samaisi.
Atpūtini: liec ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai garšas "sadraudzējas".
Pēdējais pieskāriens: pirms pasniegšanas pievieno sakapātās dilles un lociņus, viegli iecilājot tos salātos.
Izmēģini arī:

Foto: ekrānuzņēmums no marriedtobbq/Instagram