Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Markus Riva dalās ar recepti vegāniskai maltītei – bezglutēna pasta ar sojas mērci

Dr. Sirmais pārsteigts – veselības ministrs arī uzturā lieto majonēzi

Vai iespējams pagatavot gardu, sātīgu un vegānisku maltīti četrām personām par mazāk nekā pieciem eiro? Izrādās – tas patiešām ir iespējams! Raidījumā "Vakariņas pa lēto" pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās populārais mūziķis, raidījumu vadītājs un, kā pats šefpavārs viņu raksturo, "populārākais vegāns Latvijā" – Markus Riva.

Markus gatavo bezglutēna pastu ar sojas mērci un atklāj, ka šoruden aprit seši gadi kopš viņš pievērsies vegāniskam dzīvesveidam. Viņš atzīst, ka šis lēmums nācis pavisam spontāni, taču noteikti to nenožēlo. Sarunas laikā Markus dalās savā pieredzē par to, kā kopā ar Talsu Balto kori piedalījās šovā Koru kari. Viņš stāsta, kā arī pēc uzvaras saglabājis ciešu saikni ar kori un turpina kopīgi muzicēt. Markus ļauj ieskatīties X faktora aizkulisēs, dalās spilgtākajās atmiņās no savas 20 gadu ilgās karjeras mūzikā, atklājot detaļas, kas viņu iedvesmo turpināt radīt jaunu mūziku.

Sastāvdaļas 4 personām:

  • 300 g bezglutēna pastas;
  • 70 g sojas granulu;
  • 1 buljona kubiņš ar dārzeņiem, Rimi;
  • 1 burkāns;
  • 2 daivas ķiploka;
  • 1 sīpols;
  • 1 tējk. paprikas pulvera;
  • 1 tejk. čili pārslu,
  • 1 tejk. provansas garšvielu maisījums,
  • 400 g konservētu tomātu savā sulā,
  • Sauja bazilika lapu;
  • Sāls
  • Cukurs
  • Olīveļļa

Pagatavošana:

Sagriez burkānu mazos kubiņos, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Katliņā uzvāri apmēram 700 ml ūdens, pievieno buljona kubiņu un ļauj tam izšķīst. Gatavajā buljonā ieber sojas granulas un dažas minūtes uzbriedini, tad nokās lieko šķidrumu, buljonu saglabājot atsevišķā traukā.

Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep burkānus, līdz tie kļūst nedaudz mīksti. Pievieno sīpolus, pēc brīža – ķiplokus un sojas granulas. Pievieno paprikas pulveri un turpini cept, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātus savā sulā, čili pārslas, provansas garšvielas un nedaudz buljona. Uzliec vāku un uz lēnas uguns sautē, līdz mērce sabiezē.

Tikmēr lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un vāri pastu pēc norādēm uz iepakojuma. Kad pasta gatava, to nokās un sajauc ar mērci.

Pasniedz ar svaigām bazilika lapām.

Video ieskaties jaunākajos Dr. Sirmā padomos!

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas