Zivs, ja ir pareizi pagatavota, ir sulīga un mutē kūstoša. Galvenais, kas ir jāatceras – to nedrīkst pārcept. Taču kā to izdarīt?
Šefpavārs Mārtiņš Sirmais ķeras talkā ikvienam, kurš gatavs cept zivi. Viņa galvenais ieteikums – neizmanto foliju!
Mārtiņš skaidro: "Kad ir folija virsū, tad nav ceptas zivs garša, vai vispār kaut kādas zivs garša.
Visforšākais ir, ka zivij tie tauciņi, cik jau nu viņi tur ir, ka viņi iznāk ārā un saiet kopā ar liesumiņu.
Kad tu viņu ieliec krāsnī un viņa ir folijā, tu vienkārši esi gaišreģis. Protams, tu vari bāzt termometru iekšā, bet to cilvēki mājās dara ļoti reti."
Sirmais atgādina – zivi liek cepties ar visu galvu un galvenais atstāj ādu, jo tā ir kā dabīga zivs folija. Kad zivs izcepta, to izņem no krāsns un pašā biezākajā vietā iedur ar nazīti, ja nazītis viegli ieslīd līdz asakai un iztek smuka suliņa, zivs ir gatava!
Kā tas praktiski izskatās skaties video!
Lasi arī:

Foto: Pexels