Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pantāgs ar marinētām celmenēm un lakšu pesto pavāra Andra Ūpja gaumē

Pantāgs ar marinētām celmenēm un lakšu pesto. Publicitātes foto

Pantāgs ar marinētām celmenēm un lakšu pesto. Publicitātes foto

14. maijā pagāni svinēja Ūsiņa dienu. Par godu šai gadskārtai "Labietis" sagatavoja unikālu recepti, kuru izlolojis pavārs Andris Ūpis.

Vajadzēs

8 olas;

20 g sviestu;

Nelielu sīpolu;

100 g kūpinātu gaļu;

100 g marinētas celmenes;

1 tējkaroti kaltētu baraviku pulveri;

Sāli pēc garšas;

Maltus piparus pēc garšas;

Pavasara zaļumus pēc iespējas.

Pagatavošana

Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Sīpolu mizas noziedo uguns dievam, lai vasarā alus neaptrūkstas. Kūpināto gaļu sagriež nelielos gabaliņos.

Uz karstas pannas liek sviestu, sīpolus un sagrieztu kūpinātu gaļu. Kad gaļa ar sīpoliem apcepta, pa vienai pievieno olu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Cepot maisa līdz olas gatavas.

Pa virsu kārto marinētas celmenes, pavasara zaļumus (gārsu, nātres, pieneņu lapas, lociņus, mētras). Pārkaisa ar kaltētu baraviku pulveri un pievieno čili eļļu un lakšu pesto.

Čili eļļa

Vajadzēs

1 čili;

1 ēdamkaroti medu;

2 ēdamkarotes ābolu etiķi;

100 ml rapšu eļļu.

Pagatavošana

Čili smalki sagriež (ja vēlas, var ar visām sēkliņām.)

Sagriezto čili samaisa ar pārejām sastāvdaļām.

Lakšu pesto

Vajadzēs

100 g lakšus (var izmantot jebkurus zaļumus);

3 ķiploku daiviņas;;

50 g rīvētu cieto sieru;

Sulu no ½ citrona;

5 g sāli;

50 g grauzdētus lazdu riekstus bez miziņām;

80 ml olīveļļu.

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas sablendē un iegūto masu pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno sev tīkamo sastāvdaļu.

Kuru alu izvēlēties?

Uz tava šķīvja ir intensīva un garšām bagāta buķete, tāpēc to papildinās neliela atelpa un svaigums, ko sniedz "Ausma". Savukārt apiņotais bezalkoholiskais alus "Skaidrais apinis" būs lielisks apetītes vecinātājs un veldze tiem, kuri joprojām pret bezalkoholisko alu izrāda skepsi.

Pantāgs ar marinētām celmenēm un lakšu pesto. Publicitātes foto

Pantāgs ar marinētām celmenēm un lakšu pesto. Publicitātes foto

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas