Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Piparkūku siera kūka – aromātiska klasika Ziemassvētku galdam

buzzfeedtasty/Instagram

buzzfeedtasty/Instagram

Kad tuvojas Ziemassvētki, virtuvē vienmēr ienāk īpaša smarža – kanēlis, krustnagliņas, ingvers un muskatrieksts. Piparkūku siera kūka ir deserts, kas apvieno visas svētku garšas vienā krēmīgā, mutē kūstošā gabaliņā. Tā ir vienkārši pagatavojama un izskatās tik iespaidīgi, ka iederas gan svētku galdā, gan kā silta dāvana ciemos.

Šī recepte ir piemērota arī tiem, kas virtuvē jūtas nepārliecināti – nepieciešama tikai neliela pacietība un vēlme radīt ko gardu.

Sastāvdaļas:

Pamatnei:

  • 300 g piparkūku
  • 80 g sviesta

Krēmam:

  • 600 g krēmsiera
  • 300 ml saldā krējuma
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote kanēļa (pēc izvēles)

Rotāšanai:

  • Putukrējums
  • Piparkūku drumstalas vai sadrupinātas piparkūkas
  • Apelsīna miziņa vai karamele

Pagatavošana:

  1. Sadrupini piparkūkas smalkās drumstalās. Izkausē sviestu un pievieno drumstalām, labi samaisot. Masu ieklāj kūkas veidnē, stingri piespiežot pie formas dibena. Šāds pamats piešķir kūkai intensīvu Ziemassvētku aromātu.
  2. Bļodā saputo krēmsieru ar cukuru un vaniļu, līdz masa kļūst gluda. Pievieno citronu sulu un kanēli. Pēc tam iemaisi olas un lēnām pievieno saldo krējumu, maisot ar vidēju intensitāti, lai krēms paliktu gaisīgs.
  3. Pārlej krēmu virs piparkūku pamatnes un liec 160 grādos sakarsētā krāsnī. Cep aptuveni 50–60 minūtes, līdz vidus vairs nav šķidrs, bet virsma viegli stingra. Pēc izcepšanas ļauj kūkai pilnībā atdzist un tad ievieto ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
  4. Pirms pasniegšanas kūkas virspusi pārklāj ar putukrējumu, pārkaisi piparkūku drumstalas, un pēc vēlēšanās pievieno smalki rīvētu apelsīna miziņu. Šis nelielais akcents piešķir desertam svaigumu.

Lai kūkas virsma neplaisātu, cep to ūdens peldē vai novieto krāsns apakšā trauku ar ūdeni. Mitrums pasargā krēmsiera masu no pārkarsēšanas un saglabā maigu tekstūru.


Lasi arī!

Bezcukura ābolu–biezpiena pīrāgs: gardums, ko var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem

Aromātisks burkānu–riekstu sīrups – ideāls kafijai, desertiem un pankūkām

buzzfeedtasty/Instagram

buzzfeedtasty/Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas