
Publicitātes foto
Aktieris Andris Daugaviņš daudz zina par nelūgtiem viesiem, bet prot arī iepriecināt tos, kuri ir laipni gaidīti. Piemēram, producentu Jāni Kļaviņu, kuram kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo valsts svētku cienīgu gardumu – picu bez mīklas.
Andris Daugaviņš pats ir galvenais pavārs. Pats arī nosaka kārtību savā virtuvē un ledusskapī: iepirkšanos plāno trīs dienas uz priekšu, jo nepatīk izmest produktus, un gatavo to, kas mājās atrodams, – vai arī vadās pēc citiem svarīgiem principiem. "Atkarīgs arī no iepriekšējā vakara – ja nepieciešams, izvēlos, piemēram, čebureku vai kādu burgeru. Un arī ieklausos, ko man gribas ēst. Viss ir atkarīgs no aktuālajām vēlmēm," stāsta aktieris.
Nepieciešams:
Pamatnei:
- 1 kartupelis;
- 500 g maltas cūkgaļas;
- 1 ola.
Garnējumam:
- 300 g tomātu savā sulā;
- 125 g mocarella;
- 50 g Holandes siera;
- 30 g cietai siers;
- 50 g salami;
- 50 g ķirštomātiņu.
Mērcei:
- 20 g diļļu;
- 400 g grieķu jogurta;
- 2 ķiploka daiviņas.
sāls, pipari un cukurs pēc vajadzības.
Pagatavošana:
Sarīvē kartupeli un izspied lieko šķidrumu. Lielā bļodā samaisi rīvēto kartupeli ar maltu cūkgaļu un pievieno olu. Samaisi viendabīgā masā. Uz cepamā papīra izveido no gaļas masas aptuveni 1–2 cm biezu apli. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 6 minūtes no vienas puses.
Vidējā katlā liec tomātus savā sulā, pievieno nedaudz sāls un cukura pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini siltumu un ļauj mērcei sautēties apmēram 5–10 minūtes, lai tā sabiezē.
Pamatni izņem no cepeškrāsns, apgriez otrādi un pārklāj ar tomātu mērci. Virsū kārto salami šķēlītes, pāri liec sagrieztu mocarellu un uzrīvē cieto sieru. Turpini cept vēl 10–12 minūtes 200°C temperatūrā, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.
Nomizo kartupeļus un sagriez biezās daiviņās. Cep gaisa friterī 200°C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Smalki sakapā ķiploku un dilles. Sajauc ar grieķu jogurtu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi viendabīgā konsistencē.
Picu pasniedz ar kartupeļiem un grieķu jogurta mērci.

Publicitātes foto