
Foto: Publicitātes
Visiem zināms, ka sportistam ir kārtīgi jāēd. Raidījuma “Vakariņas pa lēto” kārtējā epizodē “Rimi Gardēžu” virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska ciemojas pieredzējis sportists ar pieredzi ēdiena gatavošanā – hokejists Kaspars Daugaviņš. Kopā viņi gatavo olu sacepumu – ātri, izdevīgi un garšīgi gan ģimenes, gan vientuļnieka vakariņām!
Ko hokejisti dara vasarā? Katrā ziņā mierā nesēž, jo tā pa īstam nemaz atpūsties nemāk, atklāj Kaspars Daugaviņš. Brīvajā laikā viņš kopā ar ģimeni spēlē golfu un svētku reizēs pagatavo kaut ko īpašu. Jau no mazām dienām pa pasauli ceļojot, pašam ir nācies rūpēties par to, lai būtu paēdis, tāpēc gatavot Kaspars māk. Viņš pat olu ar vienu roku iesist bļodā māk! Un māk arī izgudrot jaunvārdus: skrablā uztrenētā prasme lieti noder Normunda sagatavotajā izaicinājumā – ēdienu alfabētā, kur top trāpīgs jaunvārds – “ņiploks”.
Šoreiz abi gatavo ēdienu, kas piestāv gan brokastu, gan vakariņu galdam: fritattu – olu sacepumu ar sēnēm, spinātiem un šķiņķi. Tiesa, no receptes tiek izņemti sīpoli – Kaspars atzīstas, ka viņam tie pagalam negaršo, un arī atklāj, kā viņa mamma mēdza tos paslēpt dažādos ēdienos.
Fritatta jeb olu sacepums ar sēnēm un šķiņķi (4 personām)
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Sastāvdaļas
- 160 g šampinjonu;
- 100 g cūkgaļas šķiņķa;
- 100 g spinātu;
- 8 olas;
- 40 g siera;
- 2 ēdamk. olīvu izspaidu eļļas;
- sāls, pipari.
Pasniegšanai
- 400 g grieķu jogurta bez piedevām;
- 1 mazais lauku gurķis;
- 1 ķiploka daiviņa;
- zaļumi (dilles, piparmētra);
- sāls, pipari;
- olīveļļa.
Pagatavošana
Šampinjonus sagriez šķēlēs un šķiņķi nelielos gabalos. Uz plīts uzsildi pannu (izvēlies tādu, kuru var likt cepeškrāsnī), pievieno eļļu un apcep šampinjonus. Pannā pievieno šķiņķi un nedaudz apcep. Noslēgumā pievieno spinātus un sildi līdz tie nedaudz saplok. Bļodā iesit olas, pievieno nedaudz sāli un sakul. Olu masu lej pannā pāri apceptajām sastāvdaļām. Pārkaisi ar sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī. Cep 190 grādos 10 – 12 minūtes. Pagatavo mērci. Nomizo gurķi, sagriez mazos gabaliņos un liec bļodā. Pievieno sarīvētu ķiploku, bezpiedevu jogurtu, sasmalcinātus zaļumus, garšvielas un visu kārtīgi samaisi. Fritattu uzmanīgi izcel no pannas un pasniedz ar mērci.
Lasi arī:
Siera kūkas salāti – viegls un svaigs vasaras deserts
Ideāli vasarai! Atsvaidzinoša makaronu recepte ar citronu, baziliku un ķirštomātiem
Diļļu kāti nav atkritumi! Izmanto tos gardākajās receptēs un ne tikai

Foto: Publicitātes
