Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Pesto latviešu stilā, ar pienenēm un skābenēm

Foto: Aptieciņa no dabas/Facebook

Foto: Aptieciņa no dabas/Facebook

Apnicis ierastais bazilika un ciedru riekstu pesto? Latvijas pļavas un dārzi sniedz lielisku alternatīvu! Pienenes, skābenes, nātres, lakši un citi zaļumi pārtop brīnišķīgās, veselīgās mērcēs. Izmēģiniet "Aptieciņa no dabas" pesto recepti no latviešu pļavu zaļumiem! Sāksim ar pavasarīgu Pieneņu–Skābeņu pesto. Tas ir mazliet svaigs, skābens un dzīvīgs, ar maigu pieneņu rūgtumiņu. Lieliski piemērots uz grauzdiņiem, ar kartupeļiem, pie grilētas gaļas vai kā mērce pastai!

Sastāvdaļas:

  • ~1 sauja jaunu pieneņu lapiņu (vēlams mazo, mīksto, vēl neziedošo augu lapas)
  • ~1 sauja skābeņu lapu (bez cietajiem kātiem)
  • 1 neliela ķiploka daiviņa (var ņemt jaunu zaļo ķiploku maigākai garšai)
  • 40–50 g rieksti vai sēkliņas (piemēram, saulespuķu vai ķirbju sēklas)
  • 40 g rīvēta cietā siera (piemēram, Parmigiano vai Latvijā ražota cietā siera veids)
  • 100 ml labas kvalitātes olīveļļas (var arī maisīt ar kaņepju vai rapšu eļļu, lai piešķirtu lokālu noti)
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa piparu (pēc garšas)
  • mazliet citrona sulas (ja gribas vēl dzīvīgāku garšu)
Pagatavošana:

  1. Rūpīgi nomazgā pieneņu un skābeņu lapas zem tekoša ūdens. Nosusini tās, izmantojot salātu žāvētāju vai papīra dvieli.
  2. Virtuves kombainā vai blenderī sablenderē riekstus vai sēklas līdz rupjam drupaču stāvoklim.
  3. Pievieno nomazgātās un nosusinātās lapas, ķiploka daiviņu, rīvēto sieru, sāli un piparus. Blendē tālāk, līdz masa sāk kļūt viendabīga.
  4. Pakāpeniski, lēnā strūklā, pievieno eļļu, turpinot blendēt, līdz iegūst viendabīgu, mīkstu un krēmīgu masu.
  5. Pēc garšas pievieno dažas pilītes citrona sulas – tas izcels zaļumu svaigumu un piešķirs papildu "dzīvīgumu".
  6. Padoms –ja masa šķiet pārāk bieza un grūti blendējas, var pievienot vēl nedaudz eļļas vai pat pavisam nedaudz ūdens (tējkaroti vai divas), lai sasniegtu vēlamo konsistenci.

Pesto var uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā ledusskapī vairākas dienas. Lai saglabātu svaigumu un krāsu, pirms aizvēršanas pārklāj pesto virsmu ar plānu eļļas kārtiņu.


Lasi arī!

Īstenā pavasara garša – skābeņu zupa

Recepte: Cūkgaļas fileja austeru mērcē ar kartupeļu biezeni un pesto salātiem


Foto: Aptieciņa no dabas/Facebook

Foto: Aptieciņa no dabas/Facebook

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas