Pīles krūtiņa sarkanvīna mērcē. Foto: ekrānšāviņš no 1188play
Gaidāmi ciemiņi vai vēlies palutināt savu ģimeni – izmēģini šo recepti un visiem būs grūti noticēt, ka kas tik gards ir pagatavojams mājas apstākļos.
Nepieciešams:
- pīles krūtiņa;
- sviests;
- ķiploks;
- olīveļļa;
- pipari
- 1/2 l ūdens;
- 65 g cukura;
- 1/4 citr. mizas;
- 32 g kartupeļu miltu;
- 1/2 l sarkanvīna.
Viegli eļļotā pannā cep pīles krūtiņu ar ādu uz leju, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Pēc pirmajā 5 minūtēm cepšanas pannā pievieno sviestu, ķiploku.
Kad āda ir zeltaini brūna, krūtiņu apgriež uz otru pusi un apcep vēl 2 minūtes. Lai izsildītu līdz galam, pīles krūtiņu liek cepeškrāsnī, taču var cept arī pannā uz ļoti zemas uguns, uzliekot vāku.
Pagatavo mērci: Ūdeni uzvāra ar cukuru un citrona miziņām, pieliek klāt vīnā iejauktus kartupeļu miltus, uzvāra, pielej klāt uzsildītu vīnu un uzkarsē, vairs neuzvāra.
Krūtiņu pasniedz ar mērci, piedevas pagatavo pēc sirds patikas.
Pagatavo arī:
Recepte: Garšvielās viļātā laša steiks ar batāšu, burkānu biezeni un svaigiem salātiem
Pīles krūtiņa sarkanvīna mērcē. Foto: ekrānšāviņš no 1188play