
Foto: ekrānuzņēmums no TOP VEIKALI/ Youtube
Milzu oga, kas daudziem ārkārtīgi garšo – ķirbis! Šī laika topa recepte – marinēti ķirbji. Pats grūtākais visā – nomizot un sagriezt visas nepieciešamās sastāvdaļas. Laiks ķerties pie darba!
Nepieciešams:
- Ķirbis;
- 1,5 l ūdens;
- 600 g cukura;
- 3–4 cidonijas;
- Pusglāze dzērveņu.
Pagatavošana:
Gatavo marinādi. Katliņā ielej ūdeni, ieber cukuru un uzvāra. Sterilizētā burciņā ieber dažas dzērvenes, pusi sagriezto cidoniju un kārto burciņā līdz pusei kubiņos sagrieztu ķirbi. Pēc tam atlikušās cidonijas, nedaudz dzērveņu un ķirbja, līdz burciņa gandrīz pilna. Pa virsu izkārto dzērvenes. Pārlej ar pagatavoto sīrupu un liek pasterizēties 85 grādos 12 minūtes. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.
Izmēģini arī:
VIDEO Recepte: Rudens garša tavā šķīvī – sildoša ķirbju krēmzupa

Foto: ekrānuzņēmums no TOP VEIKALI/ Youtube
