Mārtiņa Sirmā soļanka nav tikai zupa – tā ir garšas ekspedīcija cauri kūpinājumu, dārzeņu un bagātīga buljona slāņiem. Šī recepte apvieno vairākas gaļas, rūpīgi saceptus dārzeņus un klasisko skābuma piesitienu, radot dziļu un harmonisku garšu. Ja meklē sildošu, sātīgu un īsti vērienīgu maltīti, meistara soļanka būs trāpījums desmitniekā.
Nepieciešams (visu nepieciešamo meklē veikalā RIMI):
- Vārīta mēle;
- Vārīta liellopu gaļa;
- Mazs gabaliņš aukstā gaļa;
- Olīvas;
- Burkāni;
- Sīpoli;
- Žāvēta gaļa / šķiņķis – pa dažām šķēlēm no dažādām gaļām;
- Stroganova gaļa;
- Lauru lapas;
- Smaržīgie pipari;
- Citrons;
- Skābētie vai sālītie gurķi;
- Selerija;
- Ķiploks;
- Burkāns;
- Tomātu pasta;
- Kartupeļi.
Pagatavošana:
Uzliek vārīties ūdeni, tam pievieno stroganova gaļu, smaržīgos piparus un lauru lapas.
Kamēr buljons vārās, tam pievieno auksto gaļu un sagrieztu vārīto gaļu. Ļauj vārīties.
Sagriež žāvēto gaļu.
Uz uzkarsētas pannas lej eļļu un uz tās liek sagrieztos burkānus, sīpolus, ķiplokus un seleriju – nemaisa!
Uz pannas uzber arī sagriezto gaļu un tikai nolīdzina visu – nemaisa.
Kad gaļas tauki sāk saiet kopā ar eļļu, beidzot apmaisa.
Pievieno tomātu pastu un apmaisa.
Lielākā katlā lej jau savārīto buljonu, ieber sacepto gaļu ar dārzeņiem, pievieno sagrieztus skābētos gurķus, sagrieztus kartupeļus, olīvas un visu savāra.
Kad zupa gatava, tai pievieno citronu sulu.
Ja tev radās kādas neskaidrības par gatavošanas procesu – skaties video!
Izmēģini arī šīs Mārtiņa Sirmā receptes:
Kā pagatavot lielisku omleti? Mārtiņa Sirmā pārbaudītā metode
Plaucētā ola ar Holandes mērci un kūpinātu lasi – Mārtiņa Sirmā brokastu greznība

Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels
