Kad vienkārši kartupeļi pārtop par kulināru šedevru, tur noteikti ir klāt šefpavāra Mārtiņa Sirmā roka. Šī ir viņa īpašā, treknā un mutē kūstošā kartupeļu biezputra – īsts komforta ēdiens, kur sviests un saldais krējums nav tikai piedeva, bet galvenā zvaigzne.
Nepieciešams:
- Kartupeļi;
- Sviests;
- Saldais krējums;
- Baltie pipari;
- Sāls;
- Muskatrieksts.
Pagatavošana:
Kartupeļus novāra un saspaida.
Pievieno svaigi maltus baltos piparus un rīvētu muskatriekstu – abas garšvielas aptuveni vienādās daļās.
Kartupeļiem pievieno saldo krējumu un sviestu. Sirmais akcentē: "Īstā kartupeļu biezputrā sviests ir tikpat grami, cik kartupeļu!"
Visu aktīvi samaisa viendabīgā masā.
Pievieno sāli – nedaudz vairāk nekā liekas.
Precīzāku biezputras gatavošanas gaitu skaties video!
Izmēģini arī:
Sadedzināta paprika – atslēga uz satriecoši gardu mērci

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay