
Foto: ekrānuzņēmumi no zanegrice/Instagram
Ja domā, ka tiramisu nevar pārsteigt – pamēģini šo rabarberu versiju! Pavasarīgo rabarberu saldskābā nots lieliski sabalansējas ar gaisīgo mascarpones krēmu, bet klasiskie dāmu pirkstiņi ievelkas rabarberu ievārījumā gluži kā kūkā. Šis nav vienkārši deserts – tas ir sezonas hīts, kuru vari pasniegt gan svētkos, gan nesteidzīgā pēcpusdienas brīdī. Ar recepti savā Instagram dalījusies topoša konditore Zane Grice.
Nepieciešams:
- 500 gr mascarpone;
- 1 iepakojums dāmu pirkstiņi;
- 3 gab olas dzeltenumi;
- 400 gr rabarberu kāti ( ja nav stiegraina miziņa, izmantojam ar visām mizām);
- 150–200 g cukurs rabarberiem+ 30 g cukurs krēmam;
- ~70 g ūdens;
- 1 tējk vaniļas pasta vai vaniļas pāksts;
- 1 gab Laima miziņa (derēs arī citrona miziņa);
- matčas tēja (dekorēšanai);
- ja ir tamborēta sedziņa dekorēšanai;
- trauks tiramisu kārtošanai.
Pagatavošana:
Rabarberus pēc vajadzības atdala no lapām un nomazgā, katliņā ielej ūdeni un sāk karsēt.
Sagriež nelielos gabaliņos rabarberus un liek katliņā vārīties, pierīvē laima miziņu un cukuru. Kad sāk strauji vārīties, uguni samazina uz vidēju un vāra aptuveni 10 min vai kamēr rabarbers ir izšķīdis. Ņem nost no uguns un liek atdzesēties.
Olas dzeltenumus ar 30 g cukuru kuļ mikserī līdz apjoms ir trīskāršojies un ieguvis gaišu krāsu, pievieno istabas t maskarpones krēmsieru un vaniļu, kuļ līdz vienmērīgai krēmīgi gaisīgai konsistencei.
Trauciņa apakšu nedaudz iesmērē ar krēmsieru, liek dāmu pirksiņus, rabarbera ievārījumu, krēmsieru, pirkstiņus, rabarbera ievārījumu, krēmsieru. Rūpīgi pārklāj ar tamborēti sedziņu un pa virsu sedziņai caur sietiņu izkaisa matčas tēju, ja nav sedziņa tad vienkārši vienmērīgā kārtā pārkaisa ar matčas tēju, pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz vairākām stundām.
Izmēģini arī:
Vegānā rabarberu un zemeņu drumstalmaize – novērtē pat Fredis

Foto: ekrānuzņēmumi no zanegrice/Instagram