Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Smiltsērkšķu tiramisu –latviska, atsvaidzinoša deserta versija

salsunpipari/Instagram

salsunpipari/Instagram

Bloga "Sāls un Pipari" autori Ance un Robins savā "Instagram" kontā ar tādu pašu nosaukumu padalījušies ar klasiska itāļu deserta recepti, ar latvisku piesitienu - tiramisu ar smiltsērkšķiem. Receptes autori atzīst, ka internetā nav bijis iespējams atrast šādu recepti, tāpēc radījuši to paši, un rezultāts izrādījies pārsteidzoši labs – deserts ir atsvaidzinošs, košs un pat gardāks par klasisko tiramisu versiju. Turklāt tajā nav ne kafijas, ne alkohola, tāpēc to var baudīt arī bērni.

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura (50 g + 50 g)
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 500 g maskarpones krēma
  • 400 ml saldā krējuma
  • 1–2 tējk. smiltsērkšķu medus
  • apmēram 5 dāmu pirkstiņi
  • 150 ml smiltsērkšķu sīrupa
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 100 g smiltsērkšķu ogu
  • 27 g cukura
  • 1,5 ēd. k. agaves sīrupa
  • dažas smiltsērkšķu ogas rotāšanai

Pagatavošana:

  1. Ūdens peldē sakuļ olu dzeltenumus ar pusi cukura, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pievieno vaniļu un ļauj masai atdzist. Turpinot putot, pa karotei pievieno maskarponi.
  2. Citā bļodā saputo saldo krējumu ar otru pusi cukura un smiltsērkšķu medu.
  3. Maskarpones masā vispirms iemaisa pusi saputotā krējuma, tad otru – krēms kļūst maigs un viegli gaisīgs.
  4. Smiltsērkšķu ogas ar cukuru un agaves sīrupu liek katliņā un karsē apmēram piecas minūtes. Kad ogas kļuvušas mīkstas, masu sablendē un izspiež caur sietu, lai iegūtu viendabīgu biezeni. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Smiltsērkšķu sīrupu sajauc ar citrona sulu. Dāmu pirkstiņus īsi iemērc sīrupā un kārto trauka apakšā. Pārklāj ar pusi krēma, tad atkārto slāņus: pirkstiņi, atlikušais krēms. Pa virsu lej smiltsērkšķu biezeni un uzber dažas svaigas ogas.
  6. Desertam ļauj ievilkties ledusskapī vismaz trīs stundas, bet vislabāk – visu nakti, lai garšas pilnībā sasēžas.

Rezultātā iegūts atsvaidzinošs smiltsērkšķu tiramisu latviskā garā, kas pārsteidz ar maigu, viegli skābenu un izteikti pavasarīgu garšu. Kā atzīst paši Ance un Robins – iespējams, šī versija garšo pat labāk nekā oriģināls.


Lasi arī!

Recepte ķirbju mīļiem – kraukšķīgi cepumi

Ābolu rauša meistarklase: praktiski padomi gardam, sviestainam desertam

salsunpipari/Instagram

salsunpipari/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas