Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Uzkoda moderniem līgotājiem – siera un spinātu čipsi

Foto: Viktorija Kožemjakina

Foto: Viktorija Kožemjakina

Jāņi un siers ir svēta savienība, jo –kas gan ir līgošana bez zeltaina siera rituļa?! Ja klasiska siera gatavošana šķiet par sarežģītu vai vēlies bez tā iztikt, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina pagatavot siera - spinātu čipsus. Izmēģini šo recepti un Tu iegūsi viegli pagatavojamas, sātīgas uzkodas savam Jāņu galdam.

Nepieciešams:

  • 50 g spinātu;
  • 150 g fetas siera;
  • 100 g Čederas siera;
  • 125 g mocarellas siera;
  • 1/2 tējk. ķiploka pulvera;
  • 1/2 tejk. kaltēta oregano;
  • melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1) Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–190 grādu karstumam.

2) Sarīvē Čederas un mocarellas sieru uz rupjās rīves, fetas sieru sadrupini smalkās drupačās.

3) Spinātus smalki sagriez.

4) Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – veidosies lipīga masa (to var pagatavot iepriekšējā dienā un uzglabāt ledusskapī, bet cept pirms pasniegšanas).

5) Uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, liec pa 1 tējk. maisījuma, saglabājot 4–5 cm attālumu starp siera "mīklas" piciņām (cepšanas laikā

maisījums pilnīgi izkusīs un ieņems plakano formu).

6) Cep 10–15 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis, burbuļo un ir palicis zeltaini brūns.

7) Izņem no cepeškrāsns un ļauj čipšiem vēl 5 minūtes “atpūsties” uz pannas (tas paliks ciets).

8) Pārliec tos traukā un pasniedz!

Foto: Viktorija Kožemjakina

Foto: Viktorija Kožemjakina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas