
Foto: ekrānuzņēmumi no netocraves/Instagram
Kad gribas ko kraukšķīgu, atsvaidzinošu un ar nelielu asumiņu – šie marinētie gurķīši ar krēmīgu mērci būs īstā izvēle! Tie ir ne tikai viegli pagatavojami, bet arī lieliski iederēsies gan uz piknika galda, gan kā piedeva pie vakariņām.
Nepieciešams:
- 2–3 garie gurķi (vislabāk – stingri un svaigi);
- Šķipsniņa sāls (gurķu sālīšanai);
- Zaļie lociņi vai kinza (pēc izvēles, garnēšanai);
- Ķiploku čili eļļa (papildus dekoram un asumiņam).
Mērcei:
- ¼ glāzes tahini (sezama pasta);
- 1 ēd.k. smalki sakapāts ķiploks un ingvers;
- 2 ēd.k. sojas mērce;
- 2 ēd.k. vegānā majonēze (var aizvietot ar klasisko);
- 1 laima sula;
- 1 ēd.k. ķiploku čili eļļa;
- 1 tējk. sezama eļļa;
- Sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Sagatavo gurķus:
Nomazgā gurķus un sagriez "akordeona" veidā – liekot gurķi starp diviem koka iesmiņiem vai lāpstiņām un griežot slīpi līdz pusei, tad apgriez un atkārto no otras puses.
Apkaisi ar sāli un atstāj uz 10 minūtēm, lai izdalās liekais šķidrums. Pēc tam noskalo un nosusini ar papīra dvieli.
2. Sajauc mērci:
Bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas līdz iegūst viendabīgu, krēmīgu tekstūru. Nogaršo un, ja nepieciešams, pielāgo pēc garšas.
3. Pārlej un iemarinē:
Izkārto gurķīšus traukā, pārlej ar mērci, dekorē ar zaļajiem lociņiem un vēl nedaudz čili eļļas. Ļauj gurķiem iemarinēties ledusskapī vismaz 30 minūtes
Izmēģini arī:
Veselīgais brokastu tako ar biezpienu – ideja vieglai un sātīgai maltītei!
Lai šovasar šašliks garšo izcili: 5 mērces, ko izmēģināt gaļas marinēšanas receptēs

Foto: ekrānuzņēmumi no netocraves/Instagram