
Foto: ekrānuzņēmums no gatis.lauva/Instagram
Kad tribīnēs virmo spriedze un mājās skan līdzjutēju ovācijas, galdā jāceļ kas patiesi sātīgs un pārbaudīts. Šī britu klasika – zeltaini fritēta zivs ar kraukšķīgajiem kartupeļiem un atsvaidzinošu tartara mērci – ir īstā uzkoda, lai kopīgi izbaudītu spēles garšu līdz pēdējai svilpei. Citas tikpat gardas receptes meklē Gata Lauvas Instagram profilā @ gatis.lauva!
Nepieciešams:
- 600g mencas filejas;
- 75g kviešu milti;
- 75g kartupeļu ciete;
- 1 tējk. sāls;
- 1 tējk. paprika;
- ~340ml auksts gaišais alus;
- 4 lieli kartupeļi;
- eļļa fritēšanai.
Tartara mērcei:
- 120ml majonēze;
- 1 sarkanais sīpols vai šalotes sīpols;
- 6 marinēti gurķīši;
- 1 ēdk. kaperu;
- sauja diļļu;
- sula un miza no 1 citrona;
- sāls, pipari.
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo un sagriez līdzīgās daiviņās, liec vārīties vārošā ūdenī aptuveni 10 minūtes. Nokās tos un ļauj atdzist.
Tikmēr pagatavo tartara mērci – sajauc majonēzi, sagrieztus sīpolus, kaperus, dilles, gurķīšus, citrona mizu un sulu, kā arī dilles un garšvielas.
Tad taisi mīklu zivs panēšanai – bļodā sajauc kartupeļu cieti, miltus, garšvielas un aukstu alu.
Zivi sagriez tik lielos gabaliņos, cik lielu uzkodu vēlies.
Citā bļodā ieber miltus un sāli.
Zivi iemērc šajos miltos, pēc tam alus mīklā un liec fritēties karstā eļļā līdz ir kraukšķīga garoziņa.
Pēc tam fritē arī kartupeļus līdz tie ir zeltaini. Kad tie gatavi, pārkaisi ar sāli.
Visu kārto uz šķīvja un gatavs!
Uzmet aci arī šīm receptēm:

Foto: ekrānuzņēmums no gatis.lauva/Instagram