
Foto: ekrānuzņēmums no blatterteigrezepte/Instagram
Šie šķiņķa un siera rausīši ir īsta glābējrecepte, kad gribas ko gardu bez liekām pūlēm. Zeltaini, kraukšķīgi un pildīti ar krēmīgu sieru un šķiņķi – tie pazudīs no galda ātrāk, nekā paspēs atdzist! Ideāli gan brokastīm, gan ballītei vai uzkodai pēcpusdienā.
Nepieciešams:
- 1 iepakojums svaiga kārtainā mīkla (275 g);
- 75 g zaļumu krēmsiers;
- 75 g šķiņķa;
- 125 g rīvēta siera;
- 1 ola;
- sezama sēklas.
Pagatavošana:
Kārtaino mīklu atritina (ja vairākas plāksnes, tās saliek kopā, lai izveidojas viena liela plāksne) un pārsmērē ar krēmsieru, pārber ar sagrieztu šķiņķi, sarīvētu sieru.
Maliņas apsmērē ar sakultu olu un visu saloka lielā rullī.
Rulli sagriež vēlamā izmēra rausīšos vai bulciņās. Kārto uz plāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, apsmērē ar oliņu un apber ar sezama sēkliņām.
Cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes.
Izmēģini arī:
Recepte: Slinkie gaļas plācenīši

Foto: ekrānuzņēmums no blatterteigrezepte/Instagram