Rudenī, kad gribas siltumu un mājīgumu, raidījumā "Māmiņu klubs" divu bērnu māmiņa Laura piedāvā viegli pagatavojamu, bet īpaši gardu recepti – vistas buljona zupu ar dārzeņiem un makaroniem. Tā ir ideāla maltīte visai ģimenei – sātīga, pilna ar dārzeņiem un piemērota arī mazākajiem ēdājiem.
Sastāvdaļas:
- vistas buljons
- vistas gaļa
- zaļie zirnīši
- kapāti spināti
- makaroni
- "Rūdolfs BIO" dārzeņu biezeņi (piemēram, ķirbis ar burkāniem un ziedkāposti)
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
- Vispirms izvāra bagātīgu vistas buljonu – kad tas ir gatavs un nedaudz atdzesēts, no kauliem atdala gaļu. Buljonu uzkarsē, pievieno vistas gaļu un ļauj zupai vēlreiz viegli uzvārīties.
- Tālāk pievieno kapātus spinātus un zaļos zirnīšus – šie dārzeņi piešķir gan krāsu, gan svaigumu. Šajā brīdī zupas gatavošanā var iesaistīt arī bērnus – kā redzams "Māmiņu kluba" virtuvē, kopīga gatavošana ne tikai satuvina, bet arī iemāca bērniem iepazīt veselīgu ēdienu.
- Lai zupa būtu bagātīgāka ar dārzeņiem, pievieno arī "Rūdolfs" BIO dārzeņu biezeņus, kas palīdz padarīt ēdienu sabalansētāku un bērniem īpaši tīkamu. Tad pieber makaronus – bērnu iecienītāko sastāvdaļu – un vāra līdz gatavībai.
Kad zupa gatava, tā brīnišķīgi smaržo un garšo visai ģimenei. Laura iesaka mazākajiem bērniem zupu pasniegt biezākā konsistencē, lielajiem – ar vairāk buljona. Pasniedz ar grauzdētām maizītēm un humusu, un šī rudenīgā vistas zupa kļūs par īstu ģimenes favorītu.
Lasi arī!
No debešķīgām kūkām līdz vienkāršai majonēzei – zirņūdens apslēptais spēks

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Māmiņu klubs"
