Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Garda recepte: svētku mandeļu un burkānu kūka

Foto: edammajas/Instagram

Foto: edammajas/Instagram

Kūka, kas ideāli piemērota svinībām vai īpašiem brīžiem, tā pārsteigs ar savu maigo tekstūru, patīkamo saldumu un dabīgo sastāvu. Pārklāta ar krēmīgu glazūru, tā kļūs par svētku galda zvaigzni! Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!

Nepieciešams (kūkas forma 20–22cm):

  • 200g mandeļu miltu;
  • 180ml šķidra medus;
  • 200g smalki sarīvētu burkānu (2–3 gb.);
  • 3 olas (M izm.);
  • 120ml eļļas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta;
  • šķipsniņa sāls;
  • Virspusei – 250g Mascarpones siera, 2 ēdamk. iebiezinātā piena + dekori pēc izvēles (ogas, augļi, šokolāde utml.).

Pagatavošana:

Traukā saputo olas ar sāli līdz gaisīgai masai, tad pievieno un samaisa ar medu, eļļu un burkāniem.

Atsevišķā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un muskatriekstu. Tad pa daļām iecilā un uzmanīgi iemaisa burkānu masā. Mīklu lej cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cep 175° sakarsētā cepeškrāsni 45–50 minūtes. Ja šķiet, ka cepoties virspuse strauji apbrūnē, uzklāj cepamo papīru. Pēc izcepšanas kūku pilnībā atdzesē, noliek vēsumā, lai savelkas. Vislabāk cept vakarā, atdzesēt un atstāt uz nakti ledusskapī.

Kad kūka gatava, pagatavo krēmu virspusei. Krēmsieru saputoto ar iebiezināto pienu, bagātīgi klāj uz kūkas. Dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām.


Foto: edammajas/Instagram

Foto: edammajas/Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas