
Foto: ekrānuzņemums no Martins Otto/Threads
Aizmirsti klasisko etiķi – šis šašliks ir marinēts rabarberos, kas piešķir gaļai ne tikai maigu skābumiņu, bet arī īpašu sulīgumu. Rabarberu dabiskais skābums lieliski mīkstina gaļu un iedod atsvaidzinošu garšas niansi. Cepot uz grila, šašliks iegūst zeltainu garoziņu un aromātu, kas liek gaidīt nākamo kumosu ar nepacietību. Piemērots gan svētdienas piknikam, gan gardēžu pārsteigumam dārzā.
Nepieciešams:
- 1.5 kg cūkgaļas (piemēram, kakla karbonāde);
- 2–3 rabarberi;
- 4–5 sīpoli;
- Ķiploks;
- ~80 ml ābolu etiķa (nav obligāti);
- Zaļumi pēc izvēles;
- Sāls un pipari garšai.
Pagatavošana:
Rabarberus, sīpolus, ķiploku sablendējam!
Gaļu sagriežam atbilstoši saviem iesmiem un pārberam ar sāli un pipariem. Sakapājam un pievienojam zaļumus!
Pārlejam visu ar marinādi un kārtīgi iemaisām!
Vistu marinē vismaz 3 stundas, cūkgaļu apmēram diennakti!
Liekam uz iesmiem un cepam!
Izmēģini arī:
Sulīgs cūkgaļas šašliks divu stundu laikā – Ērika Ozollapas recepte
Medījumu gaļas produkti vasaras grilam: baudām dabas veltes!

Foto: ekrānuzņemums no Martins Otto/Threads