Laiks atgūt enerģiju un uzņemt proteīnus. To palīdzēs šie tik ļoti gardie pavasara proteīnu salāti.
Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas:
- 4 vārītās olas
- 1 nogatavināts avokado
- 400 g ķiršu tomātiņu
- 2 vārītas vai ceptas vistas filejas
- 100 g bekona šķēles
- 100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu)
- rukola, spināti
- 6 ēdamk. olīveļļas
- 3 ēdamk. citrona sulas
- 1 ēdamk. medus
- 1/2 tējk. sinepju
- sāls, melnie pipari
Pavasara proteīnu salātu recepte:
- Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, kamēr tās paliek kraukšķīgās.
- Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
- Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
- Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
- Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
- Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
- Kārto salātus pa šķīvjiem - pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
- Pasniedz apslakot ar atlikušo mērcīti.
Iedvesmojies gatavošanai arī no Našķoties Zanes, kura video pamācībā parāda, kā pagatavot izcilu fokaču, iepazīstina ar mikrozaļumiem un piedāvā izcilu pastas recepti.
Šī raksta tēmas