
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay
Kamēr daudzi Jāņos cep gaļas šašlikus, Latvijā zināmais krišnaīts Uģis Kuģis ar ģimeni svētkus svin savādāk – ar sojšliku. Viņa sieva Linda Livzeniece dalās ar ģimenes iecienīto vegānā šašlika recepti, kas iepriecinās ne tikai veģetāriešus, bet arī visus, kas vēlas izmēģināt ko jaunu un vieglu.
Nepieciešams (4 personām):
- 250 g sojas šķēlītes;
- 1 citrona sula;
- 50 g svaigu diļļu;
- 400 g vegānās majonēzes vai augu krējuma;
- 1 tējkarote asefetīdas (Indijas virtuvē iecienīta garšviela ar ķiplokam līdzīgu aromātu)
- Pikantais kečups (pēc izvēles – garšas pastiprināšanai)
Pagatavošana:
Sagatavo marinādi: sajauc citronu sulu, smalki sakapātas dilles, vegāno majonēzi (vai krējumu), asefetīdu, garšvielas un, ja vēlas, arī pikanto kečupu.
Sojas šķēlītes rūpīgi iemaisa marinādē tā, lai katrs gabaliņš būtu pārklāts.
Atstāj marinēties uz nakti ledusskapī (vai vismaz 6 stundas).
Cep uz iesmiem grilā, uz pannas vai cepeškrāsnī – līdz zeltaini kraukšķīgi.
Izmēģini arī:
Vasaras hīts: gardie gurķīši ar krēmīgu, pikantu mērci

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay