
Foto: santamaria_latvija/ Instagram
Zemeņu sezona ir pašā pilnbriedā! Pienācis īstais laiks padomāt arī par krājumiem vēlākam laikam. Izmēģini šo interesanto recepti, ko piedāvā "Santa Maria Latvija"!
Nepieciešams:
- 700 g zemenes;
- 4 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts;
- 4 g Santa Maria Tellicherry melnie pipari;
- 400 ml balzamiko etiķis;
- 400 ml ūdens;
- 300 g cukurs.
Pagatavošana:
1. Notīri zemenes.
2. Uzvāri ūdeni, pievieno kanēļa standziņas, svaigi samaltus piparus, cukuru un balzamiko etiķi.
3. Vāri tik ilgi, kamēr marinādes apjoms ir samazinājies uz pusi.
4. Ieliec zemenes burkā un aplej ar atdzesētu marinādi. Izbaudi kopā ar pankūkām vai vaniļas saldējumu!
Izmēģini arī šīs gardās receptes:
Gaisīgais zemeņu sambuks – vasaras deserts 5 minūtēs
Ātrā, gardā zemeņu biskvīta kūciņa
Garda recepte: rabarberu, zemeņu un biezpiena rausis ar "Smalko musli"

Foto: santamaria_latvija/ Instagram
