Ķirbju kūka. Foto: @edam_majas/Instagram
Kad aiz loga ir rudens, tad vēders sāk pieprasīt kādu laikapstākļiem atbilstošu kūku. Un, kas gan šajā laikā varētu būt vēl atbilstošāk, ja ne ķirbju kūka? Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams (kūkas forma 20-22cm):
Pamatnei:
- 150g ātri vārāmo auzu pārslu;
- 75g sviesta (auksta);
- 1 ēdamk. cukura;
- 1/2 tējk. kanēļa
- 250g ķirbja biezeņa;
- 400g skābā krējuma;
- 1 kārba iebiezinātā piena ar cukuru (390g);
- 3 olas (M izm., istabas t°);
- 40g kviešu miltu;
- 1/2 tējk. kanēļa
Pagatavo pamatni. Auzu pārslas sasmalcina, tad samaisa ar cukuru un kanēli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un visu saberž drumstalām līdzīgā masā. Tad ber kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru, un piespiežot izveido pamatni un maliņas. Noliek malā.
Gatavo pildījumu. Traukā sakuļ olas ar cukuru, tad pievieno un sakuļ ar iebiezināto pienu, pēcāk iemaisa skābo krējumu. Ķirbja biezeni samaisa ar kanēli un miltiem, tad iemaisa olu – krējuma masā. Sagatavoto mīklu lej uz pamatnes, tā sanāk diezgan šķidra.
Cep 160° sakarsētā cepeškrāsnī 80 minūtes. Kūku novieto uz restes paliktņa, zem tā liek cepamtrauku ar ūdeni, lai, kūkai cepoties, gaiss krāsnī tiktu mitrināts. Kad kūka izcepusies, to pilnībā atdzesē formā, tad ievieto ledusskapī (ar visu formu), lai tā pavisam sastingst, vislabāk uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām – svaigām ogām vai riekstiem un žāvētiem augļiem.
Izmēģini arī šīs receptes:
Ķirbju kūka. Foto: @edam_majas/Instagram