Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: viegli pagatavojams svaigais siers ar sēkliņām

Īpaši vienkārša Jāņu siera recepte

Šis vieglais svaigais siers ar sēkliņām ir patīkams veids, kā mājas apstākļos tikt pie paša gatavota garduma. Piena maigums, viegls skābums un kraukšķīgas sēkliņas veido perfektu balansu starp krēmīgumu un tekstūru. Recepte ir vienkārša un neprasa īpašas prasmes – tikai pacietību un pāris stundas vēsuma. Gardo recepti piedāvā blogere Helēna Robežniece.

Nepieciešams:

  • 3 litri piens (ideālā variantā lauku);
  • sēklas;
  • skābuma avots- citronskābe (var etiķskābi vai kefīru) – uz 3 litriem piena izmanto aptuveni; nepilnu ēdamkaroti;
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

Katliņu izskalo ar aukstu ūdeni un tajā lej 3 litrus piena.

Pienu karsē uz vidējas uguns līdz tam pāri izveidojusies plēvīte, pievieno nepilnu ēdamkaroti ar sāli un tikpat daudz citronskābi. Visu samaisa.

Pēc skābes pievienošanas, pienav vajadzētu sarauties tādā kā biezpienā.

Izveidojušos masu izņem no katla ar sietiņa palīdzību. Nokāstai masai pievieno sēkliņas, samaisa. Liek bļodiņā, visu saspaida cietā masā un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Kad siers atdzisis, to izņem no bļodiņas un gatavs!


Foto: ekrānuzņēmums no helenarobezniece/Instagram

Foto: ekrānuzņēmums no helenarobezniece/Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas