Cepts saldējums, ekrānuzņēmums, #betijasrecepte
Vai jau esi nobaudījis ceptu saldējumu? Patiesi, to ir grūti iedomāties, kā var izcept saldējumu. Tomēr šis deserts ir patiesi gards, un pavisam neparasts. Cepta saldējuma bumbās iekšpusē ir ledusauksts saldējums, bet ārpusē karsta, kraukšķīga garoziņa. Lūk, kā pagatavot perfektu cepto saldējumu, kuru uzreiz arī jāapēd. Pievienotā recepte paredzēta 4 saldējuma bumbām.
Nepieciešams:
- Saldējums
- Kukurūzas pārslas, 200g
- 1 olas
- Eļļa fritēšanai
Pagatavošana:
Izveido 4 saldējuma bumbas un ievieto tās saldētavā līdz tās pilnībā sasalst. Nedaudz sasmalcina kukurūzas pārslas.
Sasalušās saldējuma bumbas apviļā pārslās, olā, tad atkal pārslās, un ievieto atpakaļ saldētavā. Jārīkojas ātri, lai saldējums neizkūst. Ja procesa vidū bumbas sāk kust, tās ievieto saldētavā un turpina procesu tiklīdz atkal sasalušas.
Kad saldējuma bumbas kārtīgi sastingušas, tās fritē vārošā eļļā, apmēram pusminūti.
Ceptas saldējuma bumbas pasniedz ēšanai uzreiz. Gardi, ja pārlej ar kādu deserta mērcīti.
Lasi arī:
- Bergfeldes vegānu "saldējums"
- Aveņu – mango sangrijas ledus saldējumi RECEPTE pieaugušajiem
- Saldējuma sendviči – ātri , ērti, vienkārši
Cepts saldējums, ekrānuzņēmums, #betijasrecepte