Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

"Skaņas. Garšas. Pilsētas" - klajā nākusi mūziķu mīļāko recepšu grāmata

Mūziķis Atis Zviedris ar savu jauno grāmatu, publicitātes foto

Mūziķis Atis Zviedris ar savu jauno grāmatu, publicitātes foto

Apgāds "Jumava" sadarbībā ar mūziķi Ati Zviedri klajā laiduši grāmatu "Skaņas. Garšas. Pilsētas" - 27 Latvijā iemīļotu mūziķu stāstus par viņu bērnības garšām un vienkāršas receptes to pagatavošanai. Bagātīgi ilustrētajā grāmatā ar savām atmiņām un receptēm dalās Aija Andrejeva, Intars Busulis, Dons, Aigars Grāvers, Alvis Hermanis, Olga Rajecka, Kristaps Rasims, Jānis Šipkēvics, Reinis Sējāns un citi, kopskaitā 27, mūziķi.

Grāmatas sastādītājs, mūziķis Atis Zviedrs stāsta: "Skaņas, Garšas, Pilsētas" ir grāmata, kurā apkopoti stāsti no dažādām pilsētām un mūziķiem, kuri dzimuši vai auguši šajās pilsētās. Ikviena mūziķa stāsts rezultējas kādā receptē. Un te uzreiz jāpiebilst, ka šī nav tik daudz recepšu grāmata, cik stāstu un sajūtu krājums, jo daudzas apkopotās receptes ir pagalam vienkāršas. Jo īpašs prieks par to, ka daļa no grāmatas pārdošanas ienākumiem tiks ziedoti fondam "Līdzskaņa", kas rūpējas par dzīves nelaimēs nonākušiem mūziķiem."

"Mīlestība nāk gan caur vēderu, gan caur ausīm. Un šīs abas sajūtas nereti veido kopīgās atmiņas. Bērnība ir "peldošās salas" un mammas uz klavierēm spēlētais čardašs, kamēr pusaudžu gadi skan pēc "Pienvedēja piedzīvojumiem" un garšo pēc picas", stāsta Māra Upmane-Holšteina. Mūziķis Jānis Stībelis atklāja: "Ēdiens man nozīmē vienu no iespējām baudīt šo dzīvi. Man tas nav vienkārši fizioloģisko vajadzību apmierināšana, bet gan filosofija, baudījums. Caur ēdienu mēs varam iepazīt citas kultūras, vidi, mentalitāti. Ēdiena pagatavošana ir arī interesants, radošs un bieži - sociāls process. Ēdiens ir arī asociācijas un atmiņas. Manas dzīves dažādos posmos ir bijis dažāds ēdiens, bet laikam visizteiktākās garšas atmiņas nāk līdzi no bērnības. Man ēdiens ir arī veids, kā iepriecināt ģimeni un draugus".

Mūziķu mīļākās receptes īstenoja šefpavārs Lauris Aleksejevs un iemūžināja fotogrāfs Aleksejs Ņikifronovs. "Šī grāmata ir ilgi lolots projekts. Šobrīd, kad kultūras dzīve nenorit tik raiti kā agrāk, mūziķiem radās iespēja radoši padarboties citā mākslas jomā - pavārmākslā," stāsta "Jumavas" valdes priekšsēdētājs Juris Visockis: "Grāmatas tapšanas procesā veidojās ļoti draudzīga radošā komanda, kuru veikums uz kulināriem izaicinājumiem iedvesmojis arī "Jumavas" kolektīvu."

Grāmata izdota sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību, Madonas novadu, Kārsavas pilsētu un tirdzniecības centru "Valleta". Īpašs paldies Laurim Aleksejevam un Andrim Urbānam. Apgāds "Jumava" šogad atzīmē trīsdesmit darba gadu jubileju. Tā paspārnē tiek izdota augstvērtīga, pasaulē atpazīstama literatūra, grāmatas bērniem, mācību līdzekļi, zinātniskā un garīgā literatūra, kā arī mākslas albumi.

Lasi arī šo:

Mūziķis Atis Zviedris ar savu jauno grāmatu, publicitātes foto

Mūziķis Atis Zviedris ar savu jauno grāmatu, publicitātes foto

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas