Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Puķkāpostu steiks – veselīgs, sātīgs un pārsteidzoši garšīgs

Foto: Ekrānuzņēmums no mājaslapas "Wholesomeyum.com"

Foto: Ekrānuzņēmums no mājaslapas "Wholesomeyum.com"

Ja vēlies pagatavot kaut ko vieglu, bet tajā pašā laikā izteiksmīgu un sātīgu, puķkāpostu steiks būs lieliska izvēle. Šī recepte pierāda, ka arī bez gaļas iespējams pagatavot ko ļoti gardu un izsmalcinātu. Cepts krāsnī līdz zeltainai garoziņai, tas lieliski sader gan ar zaļumiem, gan dažādām mērcēm – īpaši ar ķiploku, tahini vai parmezāna mērci.

Sastāvdaļas:

  • 1 liels puķkāposts
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • ½ tējkarotes kurkumas (pēc izvēles)
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera (vai 2 svaigi saspiesti ķiploka zobiņi)
  • svaigi zaļumi pasniegšanai (pētersīļi, koriandrs vai dilles)
  • citronu sula (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200 °C.
  2. Sagatavo puķkāpostu: noņem ārējās lapas, nogriez kātu tā, lai galva turētos kopā. Uzmanīgi sagriez to apmēram 2 cm biezās šķēlēs jeb “steikos”.
  3. Pagatavo marinādi: bļodiņā sajauc olīveļļu, papriku, ķiploku, sāli, piparus un, ja vēlies, nedaudz kurkumas.
  4. Apziež steikus: ar otu pārklāj katru puķkāposta šķēli ar eļļas un garšvielu maisījumu no abām pusēm.
  5. Cep: liec uz cepampannas ar cepamo papīru un cep 20–25 minūtes, līdz steiki kļūst zeltaini brūni un nedaudz kraukšķīgi malās.
  6. Pārlej ar nedaudz citronu sulas, pārkaisi ar svaigiem zaļumiem vai rīvētu parmezānu vai citu sieru pēc izvēles.

Puķkāpostu steiks garšo lieliski arī ar mērci. Izmēģini vienkāršu variantu – sajauc grieķu jogurtu ar ķiploku, citronu sulu, nedaudz sāls un pipariem. Vai arī pasniedz ar klasisku humusu vai čili eļļu tiem, kas mīl asumiņu.

Zeltains, aromātisks un veselīgs ēdiens, kas lieliski iederēsies gan vakariņās, gan svētku galdā. Un pats labākais – pagatavošana aizņem mazāk nekā pusstundu!

Lasi arī!

Garda ideja ātrām brokastīm – biezpiena plācenīši ar burkānu

Rudens spēks šķīvī – lēcas ar gailenēm, zaļumiem un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Ekrānuzņēmums no mājaslapas "Wholesomeyum.com"

Foto: Ekrānuzņēmums no mājaslapas "Wholesomeyum.com"

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas