Astoņkājis ir izsmalcināta jūras velte, kas piedāvā unikālu garšu un tekstūru, padarot to par ideālu izvēli kulinārijas eksperimentiem. "Lidl Virtuves" šefpavāri piedāvā trīs iedvesmojošas receptes, kas apvieno astoņkāja unikālo garšu ar dažādām gardām piedevām. Izmēģiniet šīs receptes, lai atklātu jaunas garšas kombinācijas un pārsteigtu savus viesus ar izcilām maltītēm.
Grilēts astoņkājis ar romesco mērci piedāvā bagātīgu un aromātisku pieredzi, kurā grilēta paprika, tomāts un ķiploki kopā ar grauzdētām mandelēm piešķir garšu dziļumu un pikantumu. Grilēts astoņkājis ar zaļo zirnīšu biezeni apvieno maigo astoņkāja tekstūru ar svaigu un krēmīgu zirnīšu biezeni, radot vieglu un atsvaidzinošu ēdienu. Zaļais kuskuss ar astoņkāji apvieno izteikti aromātisku kuskusu ar maigi apceptu astoņkāji, piedāvājot vizuāli baudāmu un ļoti ātri pagatavojamu opciju vieglām un veselīgām maltītēm. Izbaudiet šīs brīnišķīgās kombinācijas – tās noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas!
Grilēts astoņkājis ar romesco mērci
Nepieciešams 10 mazi plācenīšiem:
Astoņkājim:
- 1 iepakojums vārīta Lidl astoņkāja (250 g);
- 1 ēdamkarote olīveļļas.
Romesco mērcei:
- 2 sarkanās paprikas;
- 2 vidēji tomāti;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 50 g grauzdētu mandeļu;
- 50 ml olīveļļas;
- 20 ml balzamiko etiķa;
- ½ tējkarotes sāls;
- ½ tējkarotes medus;
- 1 šķēle baltmaizes.
Pagatavošana:
1. Paprikas un tomātus var cept cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz tie ir apbrūnējuši un mīksti, vai apcept uz pannas, līdz dārzeņu mizas sāk apdegt un tie kļūst mīksti.
2. Ķiplokus apcep kopā ar dārzeņiem, līdz tie kļūst mīksti.
3. Noņem paprikai un tomātiem mizu un liek blenderī.
4. Pievieno grauzdētas mandeles, olīveļļu, balzamiko etiķi, sāli, medu un baltmaizi.
5. Blendē līdz viendabīgai konsistencei.
6. Uzkarsē pannu ar olīveļļu.
7. Astoņkāji liek pannā un apcep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tas iegūst zeltainu garoziņu.
8. Uz šķīvja izklāj romesco mērci.
9. Virsū kārto siltos astoņkāja gabalus.
10. Dekorē ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles.
Grilēts astoņkājis ar zaļo zirnīšu biezeni
Nepieciešams 2 porcijām:
Astoņkājim:
- 1 iepakojums vārīta Lidl astoņkāja (250 g);
- 1 ēdamkarote olīveļļas.
- 300 g saldētu zaļo zirnīšu;
- 40 g sviesta;
- Sauja svaigu piparmētru lapiņu;
- Sāls pēc garšas;
- Čili pārslas un svaigi zaļumi dekorēšanai.
1. Saldētus zaļos zirnīšus liek verdošā sālītā ūdenī un vāra aptuveni 7 minūtes, līdz tie ir mīksti.
2. Nokāš zirnīšus un liek blenderī kopā ar sviestu un piparmētru lapiņām.
3. Blendē līdz viendabīgai konsistencei un pēc garšas pievieno sāli.
4. Uzkarsē pannu ar olīveļļu.
5. Astoņkāji liek pannā un apcep 2–3 minūtes no katras puses.
6. Uz šķīvja izklāj zaļo zirnīšu biezeni.
7. Virsū kārto siltos astoņkāja gabalus.
8. Dekorē ar čili pārslām un svaigiem zaļumiem.
Zaļais kuskuss ar astoņkāji
Nepieciešams 2 porcijām:
Astoņkājim:
- 1 iepakojums vārīta Lidl astoņkāja (250 g);
- 1 ēdamkarote olīveļļas.
Zaļajam kuskusam
- 150 g kuskusa;
- 150 ml verdoša ūdens;
- 1 tējkarote sviesta;
- Sāls pēc garšas;
- 1 tējkarote sviesta (pievieno kuskusam pēc uzbriedināšanas);
- Sauja svaigu pētersīļu;
- 1 citrons (miziņa un sula);
- ½ avokado, sagriezts gabaliņos;
- Laima daiviņas pasniegšanai.
Pagatavošana:
1. Kuskusu ber bļodā, pievieno sāli un 1 tējkaroti sviesta.
2. Pārlej ar verdošu ūdeni, pārklāj ar vāku un ļauj tam uzbriest 5 minūtes.
3. Tikmēr smalki sakapā pētersīļus un norīvē citrona miziņu.
4. Kad kuskuss ir uzbriedis, to uzirdina ar dakšiņu, pievieno papildus 1 tējkaroti sviesta un sajauc ar pētersīļiem un citrona miziņu.
5. Uzkarsē pannu ar olīveļļu
6. Apcep veselus astoņkāja taustekļus 2–3 minūtes no katras puses.
7. Uz šķīvja izklāj sagatavoto zaļo kuskusu.
8. Virsū kārto veselus grilētus astoņkāja taustekļus.
9. Dekorē ar avokado gabaliņiem un pasniedz ar laima daiviņām.
Publicitātes foto



