Šī ir recepte, kas parāda, kā veikalā pirktus štovētos kāpostus pārvērst kulinārā piedzīvojumā. Sarkanvīna, karamelizēta cukura un saldeno augļu saspēle rada garšu slāņus, kas lieliski papildina kāpostu dabīgo vieglo skābumu. Rezultāts – elegants, aromātisks un negaidīti bagātīgs ēdiens, ideāls gan ikdienai, gan svētkiem.
Nepieciešams (visu vajadzīgo atradīsi veikalā RIMI):
- štovēti kāposti;
- kaltēti āboli;
- sukādes pēc izvēles (rozīnes, ķirši, ērkšķogas, upenes);
- cukurs;
- sarkanvīns;
- sīpoli.
Pagatavošana:
Uz uzkarsētas pannas ber cukuru.
Kad tas izkusis, pielej glāzi sarkanvīna.
Cukura un vīna sīrupam pievieno sagrieztus sīpolus, sukādes un žāvētos ābolus.
Kad viss šķiet savilcies, pievieno štovētos kāpostus, visu apmaisa un ļauj sautēties!
Kad kāposti ar visām garšām sasautējušies kopā, tos var pasniegt!
Ar ko pasniegt kopā šos kapostus, skaties raidījumā "Dr. Sirmais"!
Iedvesmojies arī no šīm Dr. Sirmā receptēm:
Mārtiņa Sirmā mīļākās kartupeļu pankūkas – tādas, kā cep viņa sieva
Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu
Lieliska grieķu marināde vistas šķiņķīšiem – tieši Mārtiņa Sirmā gaumē

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play
