Grieķu salāti šķiet vienkārši, taču to izcilība slēpjas detaļās – tieši to izceļ šefpavārs Mārtiņš Sirmais savā raidījumā "Dr. Sirmais". Viņš uzsver, ka svarīga ir ne tikai produktu kvalitāte, bet arī pareizā sagriešanas tehnika un dāsna eļļas lietošana. Ja vēlies, lai grieķu salāti sanāk tikpat sulīgi un aromātiski kā pie īstiem grieķiem, Sirmā padomi būs īstais ceļvedis.
Mārtiņa Sirmā padomi:
- Veikalā ļoti svarīgi ir izvēlēties tikai pašus labākos dārzeņus.
- Galvenā nianse ceļā uz lieliskiem grieķu salātiem ir dārzeņu sagriešanas tehnika. Sirmais iesaka: "Tā, kā bārā griež citronus – lai no viņiem maksimāli iznāktu ārā sula".
- Gurķus nomizo tā, lai drusku paliek arī klāt miza – tieši tā dos vislielāko aromātu.
- Sīpolus grieķu salātiem izvēlies baltos vai violetos – sīpolus ieteicams sagriezt pēc iespējas smalkāk.
- Eļļu salātiem nevajag žēlot: "Viņu liek vairāk nekā jūs domājat, jo tas ir tas, kas visu satur kopā! Nekad grieķi neliek klāt citronus vai ko tur."
Dr. Sirmā recepte grieķu salātiem:
Nepieciešams (visu nepieciešamo atradīsi veikalā RIMI):
- Tomāti;
- Paprika;
- Sīpoli;
- Gurķi;
- Olīvas;
- Fetas siers;
- Kaltēta raudene;
- Pirmā spieduma eļļa;
- Sāls.
Pagatavošana:
Sagriez tomātus, nomizotus gurķus, sīpolus, papriku – visu saliek bļodā un apmaisa.
Pievieno olīvas, pārber ar raudeni un kārtīgi aplej ar eļļu – visu apmaisa, pievieno sāli.
Salātus kārto uz šķīvja un tiem pa virsu uzliek Fetas sieru.
Kā tieši sagriezt katru dārzeni – skaties video!
Izmēģini arī šīs Mārtiņa Sirmā receptes:
Kā pagatavot lielisku omleti? Mārtiņa Sirmā pārbaudītā metode
Plaucētā ola ar Holandes mērci un kūpinātu lasi – Mārtiņa Sirmā brokastu greznība

Foto: Pixabay
