You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kā izvēlēties visgardāko arbūzu? Pieci vienkārši triki!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Karstā vasaras dienā nav nekā labāka par sulīgu, saldu un vēsu arbūza gabaliņu. Bet kā veikala vai tirgus vidū zināt, kurš arbūzs būs tas īstais? Te ir 5 padomi, kas palīdzēs atrast perfekti nogatavojušos un gardāko arbūzu!

1. Meklē dzelteno lauciņu

Tā ir vieta, kur arbūzs atpūties uz zemes. Ja lauciņš ir dzeltens vai oranžīgs, tas liecina, ka auglis ir nogatavojies. Bāls vai balts pleķis nozīmē – vēl par agru.

2. Izvēlies "meitenīti", nevis "puiku"

Jā, arbūziem arī ir "dzimumi"!

"Meitenes" parasti ir apaļākas un saldākas.

"Puiši" – ovālāki un ar vairāk šķiedrām.

Ja gribi saldāku arbūzu – meklē to, kas izskatās apaļš un smuks.

3. Apčamdi asti

Paskaties uz arbūza "asti" – nelielo kātiņu.

Sausa, brūna aste = arbūzs nogatavojies.

Zaļa, sulīga aste = arbūzs tika noplūkts pārāk ātri.

4. Paklausies – vai skan dobji?

Viegli paklaudzini ar plaukstu pa arbūzu un no tā var daudz pateikt:

Dobja skaņa = daudz sulas, perfekta gatavība.

Blāva skaņa = var būt pārgatavojies vai iekšā mīksts un vecs.

5. Pārbaudi svaru

Pacel vairākus līdzīga izmēra arbūzus – smagākais būs sulīgākais. Liels svars liecina par to, ka arbūzā ir daudz ūdens – un tas ir labi!

Bonusā: Skaties uz svītrām!

Veselam un gardam arbūzam parasti ir kontrastainas, skaidri redzamas svītras – nevis blāvas vai izplūdušas.

Ar šiem padomiem arbūzu izvēle kļūs par īstu spēli – un sagriežot to mājās, tevi sagaidīs sulīgs, salds un vasarīgs baudījums!

Lasi arī:

Kā izvēlēties perfektu arbūzu, meloni un tropu augļus? Mārtiņa Sirmā ieteikumi

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas