
Foto: Iev Leiniša/LETA
Ja pēc Līgo nakts galdā vēl palicis Jāņu siers – neļauj tam iet zudumā! Tā vietā izmanto to gardos, sātīgos salātos, kas būs lielisks papildinājums gan nākamās dienas maltītei, gan nākamajai svētku vakariņai. Šī vienkāršā recepte apvieno latviskās garšas: jaunos kartupeļus, ķimenes un zaļumus, radot ko patiešām svētku noskaņai atbilstošu.
Sastāvdaļas:
- 500 g vārītu jauno kartupeļu
- 200 g Jāņu siera ar ķimenēm
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 tējkarote Dižonas sinepju
- Svaigi zaļie lociņi
- Dilles pēc garšas
- Sāls un svaigi malti pipari
Pagatavošana
- Jaunos kartupeļus nomazgā un novāra ar visu mizu, pēc tam sagriež biezās šķēlēs.
- Jāņu sieru sagriež vienādos kubiņos.
- Sajauc skābo krējumu ar Dižonas sinepēm, pievieno smalki sagrieztus lociņus, dilles, sāli un piparus – veidojot mērci.
- Visu sajauc kopā un ļauj salātiem ievilkties ledusskapī vismaz 30 minūtes pirms pasniegšanas.
Šie salāti garšo lieliski gan silti, gan auksti – tie būs ideāli, ja negribas tērēt laiku virtuvē pēc svētku nakts, bet tomēr vēlies kādu gardu uzkodu. Jāņu sieram – otra dzīve uz svētku galda!
Lasi arī!

Foto: Iev Leiniša/LETA
Šī raksta tēmas
