You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ko darīt ar pāri palikušu Jāņu sieru? Pagatavo gardus salātus!

Foto: Iev Leiniša/LETA

Foto: Iev Leiniša/LETA

Ja pēc Līgo nakts galdā vēl palicis Jāņu siers – neļauj tam iet zudumā! Tā vietā izmanto to gardos, sātīgos salātos, kas būs lielisks papildinājums gan nākamās dienas maltītei, gan nākamajai svētku vakariņai. Šī vienkāršā recepte apvieno latviskās garšas: jaunos kartupeļus, ķimenes un zaļumus, radot ko patiešām svētku noskaņai atbilstošu.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vārītu jauno kartupeļu
  • 200 g Jāņu siera ar ķimenēm
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • Svaigi zaļie lociņi
  • Dilles pēc garšas
  • Sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana

  1. Jaunos kartupeļus nomazgā un novāra ar visu mizu, pēc tam sagriež biezās šķēlēs.
  2. Jāņu sieru sagriež vienādos kubiņos.
  3. Sajauc skābo krējumu ar Dižonas sinepēm, pievieno smalki sagrieztus lociņus, dilles, sāli un piparus – veidojot mērci.
  4. Visu sajauc kopā un ļauj salātiem ievilkties ledusskapī vismaz 30 minūtes pirms pasniegšanas.

Šie salāti garšo lieliski gan silti, gan auksti – tie būs ideāli, ja negribas tērēt laiku virtuvē pēc svētku nakts, bet tomēr vēlies kādu gardu uzkodu. Jāņu sieram – otra dzīve uz svētku galda!

Lasi arī!

Pikantais Jāņu siers – ātri, gardi un vienkārši

Videorecepte, kā ļoti vienkārši pagatavot Jāņu sieru

Foto: Iev Leiniša/LETA

Foto: Iev Leiniša/LETA

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas