
Foto: ekrānuzņēmumi no smalkaismuslis/ Instagram
Vai esi gatavs apvienot divus klasiskus gardumus vienā? Šī biezpiena kūka ar šokolādes pamatni un smalko musli piešķir īpašu tekstūru un garšu niansi – šokolādes mitrums, biezpiena gaisīgums un musļa kraukšķīgums rada perfektu desertu gan svētkiem, gan ikdienai. Kūka nav pārsaldināta, bet pietiekami bagātīga, lai katrs kumoss liktu smaidīt.
Nepieciešams (20 cm formai):
Šokolādes pamatnei:
- 2 olas;
- 100g grieķu jogurts;
- 100g kefīrs;
- 100g cukurs + 8g vaniļas cukurs (cukuru deoši var likt vairāk vai mazāk);
- 65g neitrāla eļļa;
- 100g milti;
- 90g Smalkais muslis;
- 30 g nesaldināts kakao pulveris;
- 10 g cepamais pulveris;
- šķipsniņa sāls.
Biezpiena masai:
- 350 g biezpiens;
- 150 g grieķu jogurts;
- 80g cukurs (var likt vairāk vai mazāk);
- 2 olas;
- 30 g kukurūzas ciete;
- ja vēlies, vari pievienot 100g ogas.
Pagatavošana:
Pagatavo šokolādes mīklu. Sajauc olas ar grieķu jogurtu, kefīru, eļļu un cukuru
Pievieno cepamo pulveri, kakao, sāli un Smalko musli un miltus. Sajauc līdz masa ir viendabīga
Citā traukā gatavo biezpiena masu, sajaucot biezpienu ar olām, grieķu jogurtu, cieti un cukuru. Ja izmanto parasto biezpienu, nevis kulinārijas biezpienu, tad masu sablendē ar rokas blenderi, lai tā ir viendabīga
Ja izmanto ogas, tad samaisi ogas ar kukurūzas cieti un iecilā tās biezpiena masā
Ņem ietaukotu cepamtrauku un lej tajā šokolādes mīklu
Tad pakāpeniski lej pāri biezpiena masu. Receptē pildīta ar karoti liekot virs šokolādes masas, centrā
Cep 180*C, ~60–70min
Pirms pasniegšanas kūkai ļauj pilnībā atdzist, lai biezpiena masa būtu stingra.

Foto: ekrānuzņēmumi no smalkaismuslis/ Instagram
