Gards, latvisks un kreptīgs ēdiens? Tāds noteikti būs kuģelis. Nedaudz brīva laika, tukša vēdera un burvīgs ēdiens būs gatavs.
Nepieciešams:
2 kg rīvētu kartupeļu;
150-200 g žāvētas cauraugušas cūkgaļas;
1-2gab sīpoli;
1 ola (bet var arī nelikt);
Sāls – pēc nepieciešamības, ja sāļa gaļa, tad papildus sāli nemaz neliek;
Ķimenes – ja garšo ķimenes;
Atbilstoša lieluma cepamā forma.
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un liek ietaukotā cepamajā formā.
Cep 190-200 grādos kādas 40-60min.
Īsi pirms izņemšanas no krāsns, pārziež ar 1ē.k. trekna skābā krējuma.
Pagatavo arī:
Video: "TikTok" recepte - Dženiferas Anistones salāti
Recepte: Uzkoda "Jūriņ’ prasa smalku tīklu"
Recepte: Liellopu gaļa Burgundijas gaumē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem