''Viltotais Plovs''. Foto:1188.lv
Kārtīga plova pagatavošana prasa gan laiku, gan arī iemaņas.
Piedāvājam šī ēdiena ļoti vienkāršotu versiju, kura garšos gan lieliem, gan
maziem.
Nepieciešams:
- Vistas fileja
- Basmati rīsi
- Sīpols
- Ķiploki
- Zaļumi
- Buljons
- Burkāni
- Tomātu pasta
- Hmeli Suneli garšviela
Pagatavošana :
Katlā ar biezu dibenu vai speciālajā pīlē apcep gabaliņos sagrieztu vistas fileju, kubiņos sagrieztu burkānu, smalki sagrieztu ķiploku un sīpolu. Visu cep eļļā līdz gaļa gatava un burkāni mīkstu. Sagatavo buljonu(var izmantot iepriekš saldētu vai arī pagatavot to no buljona kubiņiem). Pieber katlā vēlamo rīsu daudzumu( rīsus iepriekš zem tekoša ūdens noskalo). Palej ar buljonu un uz lēnas uguns visu vāra līdz rīsi mīksti. Ja pietrūkst buljona, pielej vēl nedaudz. Pievieno sāli, Hmesli Suneli garšvielas, ēdamkaroti tomātu pastas un visu uzmanīgi apmaisa. Pasniedz ar zaļumiem.
Izmēģini arī:
Ātrā recepte - mīdijas ar tomātiem un sieru
Kā pagatavot izcili garšīgas kotletes
''Viltotais Plovs''. Foto:1188.lv