You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Rudens laika klasika: burkānu kūka ar krēmsieru

Foto: Lidl

Foto: Lidl

Burkānu kūka ir īsts rudens deserts, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Šī kūka ar krēmīgu virskārtu ir maiga, aromātiska un pārsteidzoši vienkārša pagatavošanā – ideāla gan svētku galdam, gan mierīgai pēcpusdienai ar tējas tasi. Recepti sagatavojis uzņēmums "Lidl".

Nepieciešams 22 cm lielai kūkas pamatnei:

  • 2 olas;
  • 180 g kviešu miltu;
  • 175 g cukura;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • šķipsniņa sāls 200 g rīvētu burkānu;
  • 75 g / ml eļļas;
  • 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas;
  • ¾ tējkarotes kaltēta ingvera;
  • ½ tējkarotes kanēļa;
  • 50 g valriekstu;
  • sula un miziņa no ½ citrona.

Krēmam:

  • 170 g svaigā siera;
  • 130 g saldā krējuma;
  • 1 paciņa saldā krējuma stindzinātāja;
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura;
  • Valrieksti dekorēšanai.

Pagatavošana:

1. Bļodā iesit olas, pievieno cukuru un eļļu. Pieliek rīvētus burkānus, apelsīnu un citronu sulu, kā arī nedaudz rīvētas citrona miziņas. Visu kārtīgi sakuļ.

2. Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli un ingveru. Valriekstus sasmalcina piestā un pievieno klāt.

3. Slapjajām sastāvdaļām pievieno sausās un iemaisa līdz viendabīgai masai.

4. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un ielej tajā mīklu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 40–45 minūtes, līdz kūka gatava. Atdzesē.

5. Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu, pūdercukuru, saldā krējuma stindzinātāju un nedaudz citronu sulas. Visu saputo, līdz veidojas stingrs un gaisīgs krēms.

6. Uz atdzisušas kūkas liek krēmsiera krēmu un izlīdzina. Dekorē ar rīvētu apelsīna miziņu, sasmalcinātiem valriekstiem un cukura dekoriem.

Foto: Lidl

Foto: Lidl

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas